מקאלף , מעט כורכום, מעט פפריקה, קורט קינמון, 4 כפות שבבי בצל מטוגן( מחנות תבלינים), 3 כפות שמן, מעט פיטרוזיליה יבשה( מחנות תבלינים), מעט אבקת מרק
לשכבת העופות
6 פרגיות עוף עם עור /כרעיים
תיבול; מלח, פלפל מקאלף , כורכום, פפריקה, פיטרוזיליה יבשה, מעט אבקת מרק, כף דבש, כף סילאן, 3 כפות שמן, 4 כפות מים, 1/2 שן שום קצוץ, 3 כפות שבבי בצל מטוגן
למניפת הירקות;
2 שיני שום עם קליפה שטופים ומעוכים מעט
2 תפוא קטנים חתוכים פרוסות דקות( על מנת שיתבשל היטב או לאדות במיקרוגל לזירוז ואז ניתן לחתוך עבה יותר)
1 עגבניה אדומה חתוכה פרוסות דקות
1 גזר פרוס דק( על מנת שיתבשל היטב), או לאדות במיקרוגל לזירוז ואז ניתן לפרוס עבה יותר
מים רותחים , כ-4.5 כוסות,או לפי הצורך.
אופן ההכנה
1
לערבב את האורז והתבלינים ולסדר על תבנית מתאימה בשיכבה אחידה( אני השתמשתי בתבנית פיירקס גדולה כמו בתמונה ).
2
לתבל את הפרגיות עם התבלינים ולערבב היטב . .
3
לסדר את הפרגיות המתובלות על האורז..
4
את שיני השום השלמים והירקות הפרוסים לתבל עם הרוטב שנשאר מהתיבול של העופות .
5
ולסדר כמניפה בין העופות כמו בתמונות שצרפתי..
6
לפזר מעט מלח גרוס ופלפל גרוס , להוסיף בעדינות מהצד( להשתדל לא לשפוך על העופות) 3 כוסות מים רותחים ולכסות בנייר אפיה( את הכוס הרביעית והחצי הנוסף אני הוספתי לאחר שהתאדו מעט המים הראשונים) .
7
ולהכניס לתנור שחומם מראש טורבו אפיה 180.
8
מעלות עד שמוכן.
9
תמיד ניתן להוסיף מים לפי הצורך .
10
והארוחה יוצאת טעימה ברמות מטורפות😋😋👍🏼😍.
1
לערבב את האורז והתבלינים ולסדר על תבנית מתאימה בשיכבה אחידה( אני השתמשתי בתבנית פיירקס גדולה כמו בתמונה ).
2
לתבל את הפרגיות עם התבלינים ולערבב היטב . .
3
לסדר את הפרגיות המתובלות על האורז..
4
את שיני השום השלמים והירקות הפרוסים לתבל עם הרוטב שנשאר מהתיבול של העופות .
5
ולסדר כמניפה בין העופות כמו בתמונות שצרפתי..
6
לפזר מעט מלח גרוס ופלפל גרוס , להוסיף בעדינות מהצד( להשתדל לא לשפוך על העופות) 3 כוסות מים רותחים ולכסות בנייר אפיה( את הכוס הרביעית והחצי הנוסף אני הוספתי לאחר שהתאדו מעט המים הראשונים) .