ספר מתכוני אורז
- קטגוריהאורז
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
נדרש
-
סיר טפלון עם מכסה, כוס חד פעמית לשתייה קרה.
-
לאורז
-
4 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב.
-
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות.
-
-
1 קופסה של רסק עגבניות קטנה.
-
4-5 עגבניות מגורדות בפומפייה (כמות מיץ העגבניות צריכה להיות של כוס חד פעמית לשתייה קרה).
-
6 כוסות מים רותחים של כוס חד פעמית לשתייה קרה (הקפידו שכמות האורז והמים תעשה באותה כוס ככה האורז יצא אחד אחד).
-
תבלינים
-
-
1 כף גדושה אבקת מרק עוף פרווה ללא מונוסודיום גלוטמט.
-
1 כפית סחוג ירוק או אדום (לא לוותר).
-
-
-
-
להגשה
-
1 בצל חתוך לקוביות קטנות מטוגן עם 4 כפות שמן לא לוותר).
אופן ההכנה
-
1
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את השמן והבצלים הקצוצים לתוך הסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-
2
מוסיפים את האורז ומערבבים 2 דקות (הקפידו בערבוב שהאורז ייעטף בצורה אחידה עם השמן והבצל) .
-
3
מוסיפים את רסק העגבניות, מיץ העגבניות, התבלינים ומערבבים היטב.
-
4
מוסיפים את המים הרותחים מערבבים היטב, מביאים לרתיחה (זה הזמן לטעום את הרוטב ולשפר טעמים, הקפידו שהרוטב יהיה מלוח במקצת) .
-
5
מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים עד שרוב המים נספגים.
-
6
מורידים ללהבה נמוכה מכסים היטב את הסיר ומבשלים 25 עד 30 דקות (סבתא אלוויז נוהגת לשים מגבת מטבח נקייה מעל מכסה הסיר).
-
7
5 דקות לפני סוף בישול האורז יש לטגן בצל ולהוסיף לאורז, לערבב היטב (לא לוותר מוסיף לאורז המון טעם).
-
8
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את השמן והבצלים הקצוצים לתוך הסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
2
מוסיפים את האורז ומערבבים 2 דקות (הקפידו בערבוב שהאורז ייעטף בצורה אחידה עם השמן והבצל) .
3
מוסיפים את רסק העגבניות, מיץ העגבניות, התבלינים ומערבבים היטב.
4
מוסיפים את המים הרותחים מערבבים היטב, מביאים לרתיחה (זה הזמן לטעום את הרוטב ולשפר טעמים, הקפידו שהרוטב יהיה מלוח במקצת) .
5
מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים עד שרוב המים נספגים.
6
מורידים ללהבה נמוכה מכסים היטב את הסיר ומבשלים 25 עד 30 דקות (סבתא אלוויז נוהגת לשים מגבת מטבח נקייה מעל מכסה הסיר).
7
5 דקות לפני סוף בישול האורז יש לטגן בצל ולהוסיף לאורז, לערבב היטב (לא לוותר מוסיף לאורז המון טעם).
8
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים