מגש פרגיות עם עור ומניפת ירקות על מצע אורז בתנור
מאת: ליאת קאדר, פורסם: 27/10/2017 | 10:20
תקציר המתכון:
ארוחה טעימה וצבעונית והכל במגש אחד👌🏻👍🏼😋
קטגוריה: אורז,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
לשיכבת האורז
-
2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן
-
תבלינים: מלח, מעט פלפל
-
מקאלף , מעט כורכום, מעט פפריקה, קורט קינמון, 4 כפות שבבי בצל מטוגן( מחנות תבלינים), 3 כפות שמן, מעט פיטרוזיליה יבשה( מחנות תבלינים), מעט אבקת מרק
לשכבת העופות
-
6 פרגיות עוף עם עור /כרעיים
-
תיבול; מלח, פלפל מקאלף , כורכום, פפריקה, פיטרוזיליה יבשה, מעט אבקת מרק, כף דבש, כף סילאן, 3 כפות שמן, 4 כפות מים, 1/2 שן שום קצוץ, 3 כפות שבבי בצל מטוגן
-
למניפת הירקות;
-
2 שיני שום עם קליפה שטופים ומעוכים מעט
-
2 תפוא קטנים חתוכים פרוסות דקות( על מנת שיתבשל היטב או לאדות במיקרוגל לזירוז ואז ניתן לחתוך עבה יותר)
-
1 עגבניה אדומה חתוכה פרוסות דקות
-
1 גזר פרוס דק( על מנת שיתבשל היטב), או לאדות במיקרוגל לזירוז ואז ניתן לפרוס עבה יותר
-
מים רותחים , כ-4.5 כוסות,או לפי הצורך.
אופן הכנה
-
לערבב את האורז והתבלינים ולסדר על תבנית מתאימה בשיכבה אחידה( אני השתמשתי בתבנית פיירקס גדולה כמו בתמונה )
-
לתבל את הפרגיות עם התבלינים ולערבב היטב .
-
לסדר את הפרגיות המתובלות על האורז.
-
את שיני השום השלמים והירקות הפרוסים לתבל עם הרוטב שנשאר מהתיבול של העופות
-
ולסדר כמניפה בין העופות כמו בתמונות שצרפתי.
-
לפזר מעט מלח גרוס ופלפל גרוס , להוסיף בעדינות מהצד( להשתדל לא לשפוך על העופות) 3 כוסות מים רותחים ולכסות בנייר אפיה( את הכוס הרביעית והחצי הנוסף אני הוספתי לאחר שהתאדו מעט המים הראשונים)
-
ולהכניס לתנור שחומם מראש טורבו אפיה 180
-
מעלות עד שמוכן
-
תמיד ניתן להוסיף מים לפי הצורך
-
והארוחה יוצאת טעימה ברמות מטורפות😋😋👍🏼😍