הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגה שילדים ומבוגרים אוהבים את טעמה עוד מילדות עם ציפוי מושחת, עוגה שכולנו יכולים לאכול אותה "טבעונים", "צמחונים", "רגישים לגלוטן", בונוס אפשר לעשותה פרווה וגם בפסח.
בקערה גדולה נשבור את הפתי בר לחתיכות קטנות (אפשר לטחון במעבד מזון) .
בסיר על להבה נמוכה נערבב סוכר, קקאו, חלב או מים או חלב סויה (כאמור מה שאוהבים), תמצית רום או תמצית וניל ונערבב היטב עד להמסה.
נכבה להבה ונוסיף את החמאה או המחמאה או הנטורינה ונערבב היטב לעוד 2 דקות נוספות עד להמסה ולקבלת תערובת שוקולד חלקה.
את תערובת השוקולד נוסיף לפתי בר השבורים, נערבב היטב עד לפיזור שווה של הפתי בר בתערובת השוקולד.
נעביר את תערובת הפתי בר והשוקולד לתבנית משומנת ונהדק לתחתית התבנית היטב.
נכניס לקירור לרבע שעה.
בינתיים נכין את ציפוי השוקולד: נחמם במיקרוגל את השמנת המתוקה או השמנת הצמחית (אפשר בסיר על להבה בינונית נמוכה), נוסיף לתוך השמנת את קוביות השוקולד, ממרח השוקולד, החמאה או המחמאה או הנטורינה (כאמור מה שאוהבים), שקית סוכר וניל ונערבב היטב עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
ניצוק את קרם השוקולד מעל לשכבת כדורי השוקולד ונקשט בקוקוס טחון או בנטיפי שוקולד לבן או כל דבר אחר שאוהבים, נצנן במקרר לכמה שעות עד להגשה.
חג שמח לכולם מסבתא לאה.
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.