אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

443
צפיות

מרק אפונה

המתכון של
מרק אפונה

מרק אפונה של אמא קליל וכל כך טעים

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • חצי כוס אפונה יבשה
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • ליטר (כ-4 כוסות) מים
  • חצי כפית כמון טחון
  • רבע כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות אורז לבן
אופן ההכנה
  • 0

    משרים את האפונה בקערה עם כ-3 כוסות מים לפחות שעתיים לפני ההכנה (האפונה אמורה לתפוח ולהגיע לנפח של כ-3 כוסות ללא המים) .


  • 1

    מטגנים את הבצלים עד להשחמה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה או שתיים עד שהשום משחים. .


  • 2

    מוסיפים את האפונה (לאחר סינון המים) ויוצקים מעל את המים. .


  • 3

    מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל, ומוסיפים את האורז. .


  • 4

    סוגרים את מכסה סיר הלחץ ומבשלים כ-40 דקות. (לקבלת מרקם קרמי טוחנים את המרק בבלנדר מוט.) מומלץ להגיש עם קרוטונים שעשויים מקוביות לחם שנאפו או עברו טיגון קל..


0

משרים את האפונה בקערה עם כ-3 כוסות מים לפחות שעתיים לפני ההכנה (האפונה אמורה לתפוח ולהגיע לנפח של כ-3 כוסות ללא המים) .


1

מטגנים את הבצלים עד להשחמה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה או שתיים עד שהשום משחים. .


2

מוסיפים את האפונה (לאחר סינון המים) ויוצקים מעל את המים. .


3

מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל, ומוסיפים את האורז. .


4

סוגרים את מכסה סיר הלחץ ומבשלים כ-40 דקות. (לקבלת מרקם קרמי טוחנים את המרק בבלנדר מוט.) מומלץ להגיש עם קרוטונים שעשויים מקוביות לחם שנאפו או עברו טיגון קל..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים