אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

529
צפיות

מרק שועית לבנה לחורף

המתכון של
מרק שועית לבנה לחורף

מרק שועית חורפי טעים ביותר

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 2 כוסות שעועית לבנה, שהושרתה במים לפחות 8 שעות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 2-3 כפות רסק עגבניות
  • 10 עגבניות מגורדות
  • 2 ליטר ציר עוף (אם אין: 2 כפות מרק עוף ו-2 ליטר מים חמים)
  • מלח גס
  • 1-2 כפיות כמון
  • חצי כפית פלפל גרוס
  • חצי קילו בשר מס' 5, חתוך לקוביות
  • אורז לבן מוכן, מתובל
אופן ההכנה
  • 0

    מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגבוה. מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את השום .


  • 1

    מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב, עד שנוצר רוטב בסיס אחיד. מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת ציר העוף ומערבבים היטב. .


  • 2

    שוטפים את השעועית ומוסיפים אותה ואת כל התבלינים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש .


  • 3

    בינתיים "סוגרים" במחבת את קוביות הבשר עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. המטרה של הסגירה היא שהבשר לא יתייבש ויאבד מהנוזלים שלו במהלך הבישול. .


  • 4

    מוסיפים את קוביות הבשר למרק ומבשלים כ-4 שעות על להבה נמוכה. .


  • 5

    מגישים עם אורז לבן..


0

מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגבוה. מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את השום .


1

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב, עד שנוצר רוטב בסיס אחיד. מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת ציר העוף ומערבבים היטב. .


2

שוטפים את השעועית ומוסיפים אותה ואת כל התבלינים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש .


3

בינתיים "סוגרים" במחבת את קוביות הבשר עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. המטרה של הסגירה היא שהבשר לא יתייבש ויאבד מהנוזלים שלו במהלך הבישול. .


4

מוסיפים את קוביות הבשר למרק ומבשלים כ-4 שעות על להבה נמוכה. .


5

מגישים עם אורז לבן..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים