לןגן

מרק אפונה

מאת: אוראל ריצ'לנד, פורסם: 17/02/2021 | 12:05
מרק אפונה

תקציר המתכון: מרק אפונה של אמא קליל וכל כך טעים

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. משרים את האפונה בקערה עם כ-3 כוסות מים לפחות שעתיים לפני ההכנה (האפונה אמורה לתפוח ולהגיע לנפח של כ-3 כוסות ללא המים)

  2. מטגנים את הבצלים עד להשחמה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה או שתיים עד שהשום משחים.

  3. מוסיפים את האפונה (לאחר סינון המים) ויוצקים מעל את המים.

  4. מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל, ומוסיפים את האורז.

  5. סוגרים את מכסה סיר הלחץ ומבשלים כ-40 דקות. (לקבלת מרקם קרמי טוחנים את המרק בבלנדר מוט.) מומלץ להגיש עם קרוטונים שעשויים מקוביות לחם שנאפו או עברו טיגון קל.