אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

690
צפיות

מרק עדשים אדומות

המתכון של
מרק עדשים אדומות

עשיר בוויטמינם ובטעם - קל להכנה בדרך כלל היה נהוג לאכול אותו בימי החורף הקרים ניתן לראות סרטון ההכנה בערוץ יוטיוב תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים -120 מ"ל
  • כ- 28 בצלצלים קטנים לחרוץ באמצע לא עד הסוף - אפשר בצל בינוני לחלק ל-4
  • 1 כף פפריקה
  • 1/4 כף כורכום
  • 1 כף א. מרק עוף פרווה
  • קמצוץ פלפל שחור
  • פלפל חריף - לא חייב
  • 200 מ"ל מים
  • 1 כוס עדשים אדומות מבוררות ושטופות היטב
  • 3 כוסות מים חמים
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כף בורגול דק
  • מעט כמון לפי הטעם
אופן ההכנה
  • 1

    מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן קלות ,מוסיפים את רסק העגבניות ואת 1/2 כוס המים הכל יחד עד לריכוך הבצל..


  • 2

    מוסיפים את הבצלצלים ,מטגנים קלות על להבה נמוכה כ-רבע שעה לריכוך הבצלים, מוסיפים את המים-200 מ"ל לערבב מידי פעם עד לרתיחה ..


  • 3

    מוסיפים את התבלינים ושוב עד לרתיחה נוספת..


  • 4

    מוסיפים את העדשים לסיר ועוד 3 כוסות מים חמים וכשזה מבעבע מנמיכים את הלהבה עד שהעדשים והבצלים מתרככים., מוסיפים אם רוצים את כף הבורגול והכמון , יש לטעום עם חסר מלח זה הזמן להוסיף.


  • 5

    במידה וחסר מים יש להוסיף ,בהתאם לסמיכות הרצויה.


1

מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן קלות ,מוסיפים את רסק העגבניות ואת 1/2 כוס המים הכל יחד עד לריכוך הבצל..


2

מוסיפים את הבצלצלים ,מטגנים קלות על להבה נמוכה כ-רבע שעה לריכוך הבצלים, מוסיפים את המים-200 מ"ל לערבב מידי פעם עד לרתיחה ..


3

מוסיפים את התבלינים ושוב עד לרתיחה נוספת..


4

מוסיפים את העדשים לסיר ועוד 3 כוסות מים חמים וכשזה מבעבע מנמיכים את הלהבה עד שהעדשים והבצלים מתרככים., מוסיפים אם רוצים את כף הבורגול והכמון , יש לטעום עם חסר מלח זה הזמן להוסיף.


5

במידה וחסר מים יש להוסיף ,בהתאם לסמיכות הרצויה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים