לןגן

מרק עדשים אדומות

מאת: דליה חכימיאן לוי, פורסם: 18/01/2021 | 21:11
מרק עדשים אדומות

תקציר המתכון: עשיר בוויטמינם ובטעם - קל להכנה בדרך כלל היה נהוג לאכול אותו בימי החורף הקרים ניתן לראות סרטון ההכנה בערוץ יוטיוב תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן קלות ,מוסיפים את רסק העגבניות ואת 1/2 כוס המים הכל יחד עד לריכוך הבצל.

  2. מוסיפים את הבצלצלים ,מטגנים קלות על להבה נמוכה כ-רבע שעה לריכוך הבצלים, מוסיפים את המים-200 מ"ל לערבב מידי פעם עד לרתיחה .

  3. מוסיפים את התבלינים ושוב עד לרתיחה נוספת.

  4. מוסיפים את העדשים לסיר ועוד 3 כוסות מים חמים וכשזה מבעבע מנמיכים את הלהבה עד שהעדשים והבצלים מתרככים., מוסיפים אם רוצים את כף הבורגול והכמון , יש לטעום עם חסר מלח זה הזמן להוסיף

  5. במידה וחסר מים יש להוסיף ,בהתאם לסמיכות הרצויה