אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מרקים

3,632
צפיות

מרק פטריות ותפוחי אדמה

המתכון של
מרק פטריות ותפוחי אדמה

קל, סמיך, מנחם וטעים

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 בצל חתוך גס
  • 5 תפו''א קלופים וחתוכים גס
  • 5 שיני שום קלופות וחצויות
  • 1 גזר קלוף חתוך גס
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות לרבעים
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים גס
  • כף אבקת מרק פטריות
  • כף אבקת מרק עוף
  • להקפצה
  • 20 גר' חמאה או מחמאה לפרווה
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות לרצועות או 2 קופסאות פטריות חתוכות משימורים מסוננות מהמים
  • מעט מלח ופלפל
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר למרק ממלאים מים עד חצי מהסיר..


  • 2

    להוסיף את הבצל, תפו''א, שום, סלרי, גזר וסלסלת פטריות אחת..


  • 3

    לבשל 40 דקות על אש בינונית..


  • 4

    להעביר למיקסר/בלנדר/נינג'ה את כל הירקות מהסיר ו- 2 כוסות מהמים ולטחון למחית חלקה..


  • 5

    אם רוצים פחות סמיך ויותר דליל להוסיף לעיסה עוד מים ולהוסיף לטחון מעט..


  • 6

    להחזיר לסיר עם מי הבישול שבתוכו, לערבב, לתת רתיחה..


  • 7

    להנמיך את האש ולבשל עוד 15 דקות..


  • 8

    במחבת להמיס את החמאה ולהקפיץ את הפטריות החתוכות לרצועות כ- 3 דקות..


  • 9

    להוסיף מלח ופלפל ולהכניס את תכולת המחבת לסיר..


  • 10

    לערבב היטב, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם..


1

בסיר למרק ממלאים מים עד חצי מהסיר..


2

להוסיף את הבצל, תפו''א, שום, סלרי, גזר וסלסלת פטריות אחת..


3

לבשל 40 דקות על אש בינונית..


4

להעביר למיקסר/בלנדר/נינג'ה את כל הירקות מהסיר ו- 2 כוסות מהמים ולטחון למחית חלקה..


5

אם רוצים פחות סמיך ויותר דליל להוסיף לעיסה עוד מים ולהוסיף לטחון מעט..


6

להחזיר לסיר עם מי הבישול שבתוכו, לערבב, לתת רתיחה..


7

להנמיך את האש ולבשל עוד 15 דקות..


8

במחבת להמיס את החמאה ולהקפיץ את הפטריות החתוכות לרצועות כ- 3 דקות..


9

להוסיף מלח ופלפל ולהכניס את תכולת המחבת לסיר..


10

לערבב היטב, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים