לןגן

מרק פטריות ותפוחי אדמה

מאת: אורית לוי, פורסם: 31/12/2020 | 10:40
מרק פטריות ותפוחי אדמה

תקציר המתכון: קל, סמיך, מנחם וטעים

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

להקפצה

אופן הכנה

  1. בסיר למרק ממלאים מים עד חצי מהסיר.

  2. להוסיף את הבצל, תפו''א, שום, סלרי, גזר וסלסלת פטריות אחת.

  3. לבשל 40 דקות על אש בינונית.

  4. להעביר למיקסר/בלנדר/נינג'ה את כל הירקות מהסיר ו- 2 כוסות מהמים ולטחון למחית חלקה.

  5. אם רוצים פחות סמיך ויותר דליל להוסיף לעיסה עוד מים ולהוסיף לטחון מעט.

  6. להחזיר לסיר עם מי הבישול שבתוכו, לערבב, לתת רתיחה.

  7. להנמיך את האש ולבשל עוד 15 דקות.

  8. במחבת להמיס את החמאה ולהקפיץ את הפטריות החתוכות לרצועות כ- 3 דקות.

  9. להוסיף מלח ופלפל ולהכניס את תכולת המחבת לסיר.

  10. לערבב היטב, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.