אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

1,508
צפיות

פשטידת בצל וגבינה מעלפת עם סוד קטן...פיצוחים

המתכון של
פשטידת בצל וגבינה מעלפת עם סוד קטן...פיצוחים

פשטידה שתגרוף המון המון מחמאות

  • קטגוריהפשטידות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לבצק
  • 1.5 כוסות קמת תופח
  • 100 גר חמאה קרה
  • 1/2 גביע יוגורט
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • למילוי
  • 3 ביצים
  • 8 בצלים קצוצים
  • 50 גר' חמאה
  • מעט שמן
  • 1.5 גביעי יוגורט
  • 1 שמנת מתוקה או כוס חלב
  • 50 גרם גבינה צהובה או מוצרלה (לא בתוך התערובת אלא רק אחרי ששופכים את התערובת)
  • מעט פלפל שחור ומלח
  • במחבת לשים בצלים עם החמאה והשמן לכסות ולבשל כחצי שעה על אש בינונית ואז להוציא מכסה ולהשחים את הבצלים
  • בקערה: לשים את הבצלים המטוגנים, ביצים, יוגורט, שמנת פלפל ומלח ומערבבים.
  • לתערובת פיצוחים
  • 3 כפות שומשום
  • 3 כפות קצח
  • 3 כפות גרעיני דלעת
  • 3 כפות גרעיני חמנייה
  • 3 כפות שקדים פרוסים
  • לערבב את כל הפיצוחים בקערה קטנה
אופן ההכנה
  • 1

    לשים את כל חומרי הבצק עד שמתגבש לבצק ולהכניס לקירור חצי שעה. לאחר חצי שעה לרדד את הבצק לעיגול כולל שוליים גבוהים ולהניח בתבנית ..


  • 2

    את חומרי המילוי לשפוך מעל הבצק ומעל את הגבינה המגורדת..


  • 3

    לאפות בחום של 170 כ-10 דקות..


  • 4

    לאחר 10 דקות לשפוך מעל את תערובת הפיצוחים ולאפות עוד 45 דקות עד שהפיצוחים מזהיבים והפשטידה יציבה.


1

לשים את כל חומרי הבצק עד שמתגבש לבצק ולהכניס לקירור חצי שעה. לאחר חצי שעה לרדד את הבצק לעיגול כולל שוליים גבוהים ולהניח בתבנית ..


2

את חומרי המילוי לשפוך מעל הבצק ומעל את הגבינה המגורדת..


3

לאפות בחום של 170 כ-10 דקות..


4

לאחר 10 דקות לשפוך מעל את תערובת הפיצוחים ולאפות עוד 45 דקות עד שהפיצוחים מזהיבים והפשטידה יציבה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים