פשטידת בצל וגבינה מעלפת עם סוד קטן...פיצוחים
מאת: שושי מזרחי, פורסם: 14/11/2019 | 07:56
תקציר המתכון:
פשטידה שתגרוף המון המון מחמאות
קטגוריה: פשטידות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
לבצק
-
1.5 כוסות קמת תופח
-
100 גר חמאה קרה
-
1/2 גביע יוגורט
-
1 כפית סוכר חום
-
1/4 כפית מלח
-
1 כף פפריקה מתוקה
למילוי
-
3 ביצים
-
8 בצלים קצוצים
-
50 גר' חמאה
-
מעט שמן
-
1.5 גביעי יוגורט
-
1 שמנת מתוקה או כוס חלב
-
50 גרם גבינה צהובה או מוצרלה (לא בתוך התערובת אלא רק אחרי ששופכים את התערובת)
-
מעט פלפל שחור ומלח
-
במחבת לשים בצלים עם החמאה והשמן לכסות ולבשל כחצי שעה על אש בינונית ואז להוציא מכסה ולהשחים את הבצלים
-
בקערה: לשים את הבצלים המטוגנים, ביצים, יוגורט, שמנת פלפל ומלח ומערבבים.
לתערובת פיצוחים
-
3 כפות שומשום
-
3 כפות קצח
-
3 כפות גרעיני דלעת
-
3 כפות גרעיני חמנייה
-
3 כפות שקדים פרוסים
-
לערבב את כל הפיצוחים בקערה קטנה
אופן הכנה
-
לשים את כל חומרי הבצק עד שמתגבש לבצק ולהכניס לקירור חצי שעה. לאחר חצי שעה לרדד את הבצק לעיגול כולל שוליים גבוהים ולהניח בתבנית .
-
את חומרי המילוי לשפוך מעל הבצק ומעל את הגבינה המגורדת.
-
לאפות בחום של 170 כ-10 דקות.
-
לאחר 10 דקות לשפוך מעל את תערובת הפיצוחים ולאפות עוד 45 דקות עד שהפיצוחים מזהיבים והפשטידה יציבה