אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

3,324
צפיות

קיש תרד, כרובית וגבינות

המתכון של
קיש תרד, כרובית וגבינות

בלי פשטידה אין חגיגה, חובה על שולחן החג!

  • קטגוריהפשטידות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • לבסיס
  • 2 כוסות קמח
  • 175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • למלית
  • 150 גרם גבינה מלוחה בולגרית
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1/2 חבילה תרד קפואה
  • 1/2 חבילת פרחי כרובית קפואים
  • 3 ביצים
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15%
אופן ההכנה
  • 1

    מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, מלח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק.


  • 2

    מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בבצק. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.


  • 3

    מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים כ-15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים 10 דקות.


  • 4

    מכינים את המלית: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. חולטים את פרחי הכרובית 2-3 דקות, רק עד שמתחיל להתרכך. מסננים היטב ומצננים כ-10 דקות.


  • 5

    טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס. אופים במשך כשעה ורבע, עד להזהבה יפה והתייצבות.


1

מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, מלח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק.


2

מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בבצק. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.


3

מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים כ-15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים 10 דקות.


4

מכינים את המלית: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. חולטים את פרחי הכרובית 2-3 דקות, רק עד שמתחיל להתרכך. מסננים היטב ומצננים כ-10 דקות.


5

טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס. אופים במשך כשעה ורבע, עד להזהבה יפה והתייצבות.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים