לןגן

קיש תרד, כרובית וגבינות

מאת: לילך טייב, פורסם: 13/05/2018 | 11:40
קיש תרד, כרובית וגבינות

תקציר המתכון: בלי פשטידה אין חגיגה, חובה על שולחן החג!

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבסיס

למלית

אופן הכנה

  1. מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, מלח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק

  2. מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בבצק. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה

  3. מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים כ-15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים 10 דקות

  4. מכינים את המלית: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. חולטים את פרחי הכרובית 2-3 דקות, רק עד שמתחיל להתרכך. מסננים היטב ומצננים כ-10 דקות

  5. טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס. אופים במשך כשעה ורבע, עד להזהבה יפה והתייצבות