ספר מתכוני לחמים
- קטגוריהלחמים
- מספר מנות8 מנות
- זמן הכנה7 שעות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיבינוני
- קטגוריה: לחמים
- זמן הכנה: 7 שעות
- כשרות: כשר פרווה
- מספר מנות: 8 מנות
- דרגת קושי: בינוני
אופן ההכנה
-
1
הכנת הבצק: מעבדים קמח עם ½1 כוסות מים במשך 5 דקות מניחים שעה במקום קריר..
-
2
מוסיפים שמרים ולשים 5 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. מוסיפים שמן ואת יתרת המים באטיות ולשים 10 דקות. מניחים לבצק לתפוח כשעה במקום קריר. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום 4 שעות.
-
3
מניחים את הבצק על משטח מקומח היטב ומחלקים את הבצק ל-8 כדורים. מניחים את הכדורים בתבנית מקומחת, מכסים היטב בניילון או במגבת ומניחים במקרר או בחוץ 40-20 דקות או עד להכפלת הנפח..
-
4
מערבבים את כל הגרעינים בקערה עמוקה ורחבה.
מחממים תנור ל-230 מעלות..
-
5
מרטיבים את פני הכדורים במעט מים, מותחים לרצועה באורך 20 ס"מ ומשאירים קצוות בשרניים, מפזרים מעל את גרעינים באופן שכל הפוקאצ'ה תהיה מצופה..
-
6
אופים כרבע שעה, עד שהפיצוחים מזהיבים וצבען של הפוקאצ'ות שחום-זהוב..
1
הכנת הבצק: מעבדים קמח עם ½1 כוסות מים במשך 5 דקות מניחים שעה במקום קריר..
2
מוסיפים שמרים ולשים 5 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. מוסיפים שמן ואת יתרת המים באטיות ולשים 10 דקות. מניחים לבצק לתפוח כשעה במקום קריר. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום 4 שעות.
3
מניחים את הבצק על משטח מקומח היטב ומחלקים את הבצק ל-8 כדורים. מניחים את הכדורים בתבנית מקומחת, מכסים היטב בניילון או במגבת ומניחים במקרר או בחוץ 40-20 דקות או עד להכפלת הנפח..
4
מערבבים את כל הגרעינים בקערה עמוקה ורחבה.
מחממים תנור ל-230 מעלות..
5
מרטיבים את פני הכדורים במעט מים, מותחים לרצועה באורך 20 ס"מ ומשאירים קצוות בשרניים, מפזרים מעל את גרעינים באופן שכל הפוקאצ'ה תהיה מצופה..
6
אופים כרבע שעה, עד שהפיצוחים מזהיבים וצבען של הפוקאצ'ות שחום-זהוב..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים