לןגן

פוקאצ'ה פיצוחים

מאת: Serah Oshrith Amar, פורסם: 18/10/2015 | 10:15
פוקאצ'ה פיצוחים

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 7 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

חומרים לבצק

חומרים לצפוי

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: מעבדים קמח עם ½1 כוסות מים במשך 5 דקות מניחים שעה במקום קריר.

  2. מוסיפים שמרים ולשים 5 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. מוסיפים שמן ואת יתרת המים באטיות ולשים 10 דקות. מניחים לבצק לתפוח כשעה במקום קריר. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום 4 שעות

  3. מניחים את הבצק על משטח מקומח היטב ומחלקים את הבצק ל-8 כדורים. מניחים את הכדורים בתבנית מקומחת, מכסים היטב בניילון או במגבת ומניחים במקרר או בחוץ 40-20 דקות או עד להכפלת הנפח.

  4. מערבבים את כל הגרעינים בקערה עמוקה ורחבה. מחממים תנור ל-230 מעלות.

  5. מרטיבים את פני הכדורים במעט מים, מותחים לרצועה באורך 20 ס"מ ומשאירים קצוות בשרניים, מפזרים מעל את גרעינים באופן שכל הפוקאצ'ה תהיה מצופה.

  6. אופים כרבע שעה, עד שהפיצוחים מזהיבים וצבען של הפוקאצ'ות שחום-זהוב.