ספר מתכוני לחמים
- קטגוריהלחמים
- מספר מנות24 מנות
- זמן הכנה20 דקות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- קטגוריה: לחמים
- זמן הכנה: 20 דקות
- כשרות: כשר פרווה
- מספר מנות: 24 מנות
- דרגת קושי: קל מאוד
אופן ההכנה
-
1
מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה. יוצרים גומה במרכז הקמח, שמים בתוך הגומה את השמרים ומכסים שוב עם הקמח. בצד אחד של הקערה שמים את המלח (אסור שהמלח יבא במגע עם השמרים אחרת הבצק עלול לא לטפוח).
מפזרים מסביב את הסוכר. מוסיפים שמן ומים. ומערבבים היטב עד אשר העיסה הופכת להיות בצק רך וגמיש. לשים במשך 10 דקות..
-
2
מתפיחים את הבצק למשך שעה..
-
3
קולעים צמות: מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. לוקחים רבע בצק ומחלקים ל-2, אך הפעם מחלקים ל-2 חלקים שאינם שווים, אחד גדול ואחד קטן. כל חלק מחלקים ל-3 כדורים שווים, כל כדור מגלגלים לרצועה כך שמתקבלים שלוש רצועות שוות לכל חלק. קולעים צמות (כמו בתמונה). יוצאים לנו צמה אחת קטנה ואחת גדולה. מניחים את הצמה הקטנה על הגדולה ומהדקים קצוות. חוזרים על כל הפעולה עם שאר רבעי הבצק..
-
4
מורחים מעל כל חלה רק חלמון של ביצה, מפזרים שומשום ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, למשך 30-40 דקות, עד אשר החלות משחימות..
1
מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה. יוצרים גומה במרכז הקמח, שמים בתוך הגומה את השמרים ומכסים שוב עם הקמח. בצד אחד של הקערה שמים את המלח (אסור שהמלח יבא במגע עם השמרים אחרת הבצק עלול לא לטפוח).
מפזרים מסביב את הסוכר. מוסיפים שמן ומים. ומערבבים היטב עד אשר העיסה הופכת להיות בצק רך וגמיש. לשים במשך 10 דקות..
2
מתפיחים את הבצק למשך שעה..
3
קולעים צמות: מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. לוקחים רבע בצק ומחלקים ל-2, אך הפעם מחלקים ל-2 חלקים שאינם שווים, אחד גדול ואחד קטן. כל חלק מחלקים ל-3 כדורים שווים, כל כדור מגלגלים לרצועה כך שמתקבלים שלוש רצועות שוות לכל חלק. קולעים צמות (כמו בתמונה). יוצאים לנו צמה אחת קטנה ואחת גדולה. מניחים את הצמה הקטנה על הגדולה ומהדקים קצוות. חוזרים על כל הפעולה עם שאר רבעי הבצק..
4
מורחים מעל כל חלה רק חלמון של ביצה, מפזרים שומשום ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, למשך 30-40 דקות, עד אשר החלות משחימות..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים