הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהלחמניות פריקסה שלא תפסיקו לקבל מחמאות עליהן...אווריריות ויפות....
שמים במיקסר את כל החומרים ביחד...מערבלים על מהירות בינונית כ- 7 דקות....משמנים מעט את היידים ואת הקערה, עושים כדור יפה, מכסים עם ניילון ומגבת מעל לשעה וחצי...מורידים אוויר ונותנים עוד תפיחה של שעה(התפיחה מאוד חשובה להצלחת הפריקסה) מחלקים את הבצק ל- 16-17 כדורים, כל כדור מעבדים יפה לעיגול חלק(כמו בסרטון) ורק אח"כ מרדדים לצורת לחמניה כשאת השוליים מרדדים טיפה יותר- שיהיו שפיצים.. ..ומיד מניחים כל לחמניה מעל תגזיר של נייר אפיה , נותנים להם בזמן הזה עוד לתפוח...(כחצי שעה) ככה עד שמסיימים את כולם, ורק אחר כך מתחילים לטגן....לחמם בסיר שמן עמוק ועד שהוא חם, להנמיך מעט את הלהבה, ולהניח בשמן ביחד עם הנייר אפיה, ככה שלא ניגע בהם בכלל בידיים. אחרי דקה כבר אפשר להוציא את הנייר בעזרת מלקחיים.....לטגן 2-3 דקות מכל צד, עד לקבלת צבע זהוב יפה....בהצלחה למי שמכינה.....
את המילוי אני מכינה תפוחי אדמה וביצים קשות, חותכת לקוביות, מוסיפה את ההריסה, תבלינים, כמון, שמן,לימון, פלפל שחור, מלח, וזה מוכן.....כל התוספות כמו סלט, זיתים, לימון כבוש ועוד....מה שאתן אוהבות.....בתיאבון....