קילו קמח (אפשר כל קמח רק השינוי הוא בנוזלים לקמח לבן 3.5 כוסות לקמחים מלאים 4 כוסות של 180 מל'
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר או דבש
כף וחצי מלח
רבע כוס שמן זית
ונוזלים כמו שרשמי למעלה
תבנית מים
תבנית שומשום
כוס זכוכית
אופן ההכנה
1
נערבב בקערת מיקסר את הקמח השמרים והסוכר ובהדרגה נוסיף את הנוזלים לאחר מכן את השמן והמלח נלוש כ10 דק בערך במיקסר ואם זה ידני לפחות 20 דק עבודה טובה .
2
ניתן מנוחה בחדר חשוך וחמים בקערה משומנת ומכוסה היטב במשך 40 דק זו התפחה ראשונה .
3
לאחר 40 דק ניצור עיגולים בקוטר של 100 גר ונרדד לפיתה מעט גדולה נקמח את משטח העבודה .
4
ונקרוץ באמצע הפיתה חור עם כוס זכוכית ניקח את העיגול נטביל במים ואחר כך בשומשום ונעביר לתבנית תנור עם נייר אפייה נכסה עם מפת ניילון חד פעמי לתבנית אחת מספיק 4 בייגלה .
5
נכסה לשעה ונכניס למקרר .
6
בזמן ההתפחה נדליק את התנור ל200 מעלות ושהתנור חם נכניס את הבייגלה ונאפה עד להשחמה נוציא ונכסה עם מגבת לחה .
1
נערבב בקערת מיקסר את הקמח השמרים והסוכר ובהדרגה נוסיף את הנוזלים לאחר מכן את השמן והמלח נלוש כ10 דק בערך במיקסר ואם זה ידני לפחות 20 דק עבודה טובה .
2
ניתן מנוחה בחדר חשוך וחמים בקערה משומנת ומכוסה היטב במשך 40 דק זו התפחה ראשונה .
3
לאחר 40 דק ניצור עיגולים בקוטר של 100 גר ונרדד לפיתה מעט גדולה נקמח את משטח העבודה .
4
ונקרוץ באמצע הפיתה חור עם כוס זכוכית ניקח את העיגול נטביל במים ואחר כך בשומשום ונעביר לתבנית תנור עם נייר אפייה נכסה עם מפת ניילון חד פעמי לתבנית אחת מספיק 4 בייגלה .
5
נכסה לשעה ונכניס למקרר .
6
בזמן ההתפחה נדליק את התנור ל200 מעלות ושהתנור חם נכניס את הבייגלה ונאפה עד להשחמה נוציא ונכסה עם מגבת לחה .