לןגן

בייגלה

מאת: איטל חלילי, פורסם: 27/03/2019 | 10:36
בייגלה

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. נערבב בקערת מיקסר את הקמח השמרים והסוכר ובהדרגה נוסיף את הנוזלים לאחר מכן את השמן והמלח נלוש כ10 דק בערך במיקסר ואם זה ידני לפחות 20 דק עבודה טובה

  2. ניתן מנוחה בחדר חשוך וחמים בקערה משומנת ומכוסה היטב במשך 40 דק זו התפחה ראשונה

  3. לאחר 40 דק ניצור עיגולים בקוטר של 100 גר ונרדד לפיתה מעט גדולה נקמח את משטח העבודה

  4. ונקרוץ באמצע הפיתה חור עם כוס זכוכית ניקח את העיגול נטביל במים ואחר כך בשומשום ונעביר לתבנית תנור עם נייר אפייה נכסה עם מפת ניילון חד פעמי לתבנית אחת מספיק 4 בייגלה

  5. נכסה לשעה ונכניס למקרר

  6. בזמן ההתפחה נדליק את התנור ל200 מעלות ושהתנור חם נכניס את הבייגלה ונאפה עד להשחמה נוציא ונכסה עם מגבת לחה