אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

1,501
צפיות

לחמניות קטנות ומתוקות

המתכון של
לחמניות קטנות ומתוקות

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 חלמונים של ביצה
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/2 כפית של מלח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 1/4 כוס מים פושרים
  • החומרים לציפוי
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • זרעוני שומשום
אופן ההכנה
  • 1

    1. שופכים לקערה את הקמח, את השמרים, סוכר, חלמונים, שמן ומים פושרים.


  • 2

    2. מערבבים במיקסר בוו לישה במהירות בינונית למשך 7 דקות עד לקבלת בצק חלק (אפשר גם ללוש ידני 10 דקות) לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.


  • 3

    3. מכסים את הקערה עם מגבת ומשאירים לתפוח ב מקום חמים לפחות שעה וחצי עד שהבצק תופח.


  • 4

    4. כאשר הבצק תופח, מורידים את האוויר - עם הבצק קצת דביק מוסיפים קצת קמח ולשים שוב מעט זמן.


  • 5

    5. לוקחים מהבצק חתיכות בגודל של כדור פינג פונג - מגלגלים בעזרת כף היד את הבצק על המשטח עבודה עד לקבלת כדור חלק..חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. יוצא בערך 16 כדורים - מסדרים על מגש התנור מכוסה בנייר אפייה עם רווח ביניהם.


  • 6

    6. מכסים את הכדורים עם מגבת וממתינים 30 דקות.


  • 7

    7. מברישים בביצה טרופה - בוזקים את השומשום ואופים כ 20 דקות על חום 180 מעלות.


  • 8

    בתאבון .


1

1. שופכים לקערה את הקמח, את השמרים, סוכר, חלמונים, שמן ומים פושרים.


2

2. מערבבים במיקסר בוו לישה במהירות בינונית למשך 7 דקות עד לקבלת בצק חלק (אפשר גם ללוש ידני 10 דקות) לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.


3

3. מכסים את הקערה עם מגבת ומשאירים לתפוח ב מקום חמים לפחות שעה וחצי עד שהבצק תופח.


4

4. כאשר הבצק תופח, מורידים את האוויר - עם הבצק קצת דביק מוסיפים קצת קמח ולשים שוב מעט זמן.


5

5. לוקחים מהבצק חתיכות בגודל של כדור פינג פונג - מגלגלים בעזרת כף היד את הבצק על המשטח עבודה עד לקבלת כדור חלק..חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. יוצא בערך 16 כדורים - מסדרים על מגש התנור מכוסה בנייר אפייה עם רווח ביניהם.


6

6. מכסים את הכדורים עם מגבת וממתינים 30 דקות.


7

7. מברישים בביצה טרופה - בוזקים את השומשום ואופים כ 20 דקות על חום 180 מעלות.


8

בתאבון .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים