לןגן

לחמניות קטנות ומתוקות

מאת: Danielle Godon Mesika, פורסם: 16/09/2017 | 12:03
לחמניות קטנות ומתוקות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

החומרים לציפוי

אופן הכנה

  1. 1. שופכים לקערה את הקמח, את השמרים, סוכר, חלמונים, שמן ומים פושרים

  2. 2. מערבבים במיקסר בוו לישה במהירות בינונית למשך 7 דקות עד לקבלת בצק חלק (אפשר גם ללוש ידני 10 דקות) לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח

  3. 3. מכסים את הקערה עם מגבת ומשאירים לתפוח ב מקום חמים לפחות שעה וחצי עד שהבצק תופח

  4. 4. כאשר הבצק תופח, מורידים את האוויר - עם הבצק קצת דביק מוסיפים קצת קמח ולשים שוב מעט זמן

  5. 5. לוקחים מהבצק חתיכות בגודל של כדור פינג פונג - מגלגלים בעזרת כף היד את הבצק על המשטח עבודה עד לקבלת כדור חלק..חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. יוצא בערך 16 כדורים - מסדרים על מגש התנור מכוסה בנייר אפייה עם רווח ביניהם

  6. 6. מכסים את הכדורים עם מגבת וממתינים 30 דקות

  7. 7. מברישים בביצה טרופה - בוזקים את השומשום ואופים כ 20 דקות על חום 180 מעלות

  8. בתאבון