אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

1,504
צפיות

קיש פטריות

המתכון של
קיש פטריות

קיש במילוי מגוון פטריות וגבינות על בסיס בצק פריך קל ופשוט להכנה. מעולה לשבועות או לכל ארוחה חלבית קלילה.

  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • חומרים לבצק
  • • ¾1 כוסות קמח לבצק פריך מלוח (250 גרם)
  • • 1/3 כוס שמנת מתוקה 38% (80 מ"ל)
  • למלית
  • •1 בצל בינוני קצוץ דק
  • •2 כפות שמן זית
  • •3 פטריות פורטובלו גדולות קצוצות גס
  • •1 סלסלה פטריות שמפיניון קצוצות דק
  • •2 שיני שום כתושות
  • •מלח ופלפל
  • •¾ כוס שמנת לבישול 10% (180 מ"ל)
  • •2 ביצים גודל L
  • •100 גרם גבינת קשקבל
  • •מוסקט טחון
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את הקמח עם השמנת מתוקה כ 2- 4 דק. תחילה ייווצרו פירורי בצק דקים, ממשיכים לערבל עד שפירורי הבצק נאספים לגושי בצק גדולים. מפסיקים את פעולת המיקסר. אוספים את גושי הבצק בידיים ומאחדים אותם לגוש אחד..


  • 2

    עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות..


  • 3

    מעבירים את הבצק לאחר הקירור לנייר אפייה מקומח. מקמחים את המערוך והבצק ומרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ ופחות. במידה והבצק דביק מקמחים קלות את הבצק והמערוך..


  • 4

    מעבירים את הבצק לתבנית על ידי הפיכת הנייר אפייה על גבי התבנית. מסירים את נייר האפייה בעדינות ומהדקים את הבצק היטב לבסיס ולשוליים. מסירים קצוות מיותרים ומעבירים למקפיא לחצי שעה. .


  • 5

    אופים חלקית בתנור שחומם מראש ל -175 מעלות כ10 דק. מצננים .


  • 6

    הכנת המלית: מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים כמה דקות נוספות עד שכל הנוזלים מצטמצמים. מוסיפים שום, מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט, מערבבים היטב ומסירים מהלהבה. מצננים. (אם הפטריות עדיין מגירות נוזלים מומלץ להעביר למסננת)..


  • 7

    מערבבים בקערה את השמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט והגבינה המגורדת. .


  • 8

    מפזרים את הפטריות על גבי הבסיס, יוצקים בעדינות מעל את תערובת השמנת והביצים. .


  • 9

    אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ 30 דק עד להזהבה של החלק העליון. מצננים ומגישים..


1

בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את הקמח עם השמנת מתוקה כ 2- 4 דק. תחילה ייווצרו פירורי בצק דקים, ממשיכים לערבל עד שפירורי הבצק נאספים לגושי בצק גדולים. מפסיקים את פעולת המיקסר. אוספים את גושי הבצק בידיים ומאחדים אותם לגוש אחד..


2

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות..


3

מעבירים את הבצק לאחר הקירור לנייר אפייה מקומח. מקמחים את המערוך והבצק ומרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ ופחות. במידה והבצק דביק מקמחים קלות את הבצק והמערוך..


4

מעבירים את הבצק לתבנית על ידי הפיכת הנייר אפייה על גבי התבנית. מסירים את נייר האפייה בעדינות ומהדקים את הבצק היטב לבסיס ולשוליים. מסירים קצוות מיותרים ומעבירים למקפיא לחצי שעה. .


5

אופים חלקית בתנור שחומם מראש ל -175 מעלות כ10 דק. מצננים .


6

הכנת המלית: מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים כמה דקות נוספות עד שכל הנוזלים מצטמצמים. מוסיפים שום, מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט, מערבבים היטב ומסירים מהלהבה. מצננים. (אם הפטריות עדיין מגירות נוזלים מומלץ להעביר למסננת)..


7

מערבבים בקערה את השמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט והגבינה המגורדת. .


8

מפזרים את הפטריות על גבי הבסיס, יוצקים בעדינות מעל את תערובת השמנת והביצים. .


9

אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ 30 דק עד להזהבה של החלק העליון. מצננים ומגישים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים