אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

620
צפיות

עוגיות חמאה

המתכון של
עוגיות חמאה

מתכון לבצק פריך להכנה קלה ומהירה של עוגיות חמאה טעימות ופריכות, מעולה להכנה עם הילדים

  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • חומרים לבצק
  • רכיבים ל-35 יחידות
  • •¾ 1 כוסות קמח לבצק פריך מתוק (250 גרם)
  • •¼ כוס שמנת מתוקה 38% (60 מ"ל)
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את הקמח עם השמנת מתוקה כ 2- 4 דק. תחילה ייווצרו פירורי בצק דקים, ממשיכים לערבל עד שפירורי הבצק נאספים לגושי בצק גדולים. מפסיקים את פעולת המיקסר. אוספים את גושי הבצק בידיים ומאחדים אותם לגוש אחד.


  • 2

    עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות.


  • 3

    מעבירים את הבצק לאחר הקירור למשטח מקומח. מקמחים את המערוך והבצק ומרדדים לעובי של חצי ס"מ. במידה והבצק דביק מקמחים קלות את הבצק והמערוך. שימו לב לא לרדד דק מדי.


  • 4

    קורצים מהבצק עוגיות בכל צורה רצויה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה..


  • 5

    אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ 9 דק עד להזהבה קלה של העוגיות. מצננים לחלוטין לפני הגשה או אריזה..


1

בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את הקמח עם השמנת מתוקה כ 2- 4 דק. תחילה ייווצרו פירורי בצק דקים, ממשיכים לערבל עד שפירורי הבצק נאספים לגושי בצק גדולים. מפסיקים את פעולת המיקסר. אוספים את גושי הבצק בידיים ומאחדים אותם לגוש אחד.


2

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות.


3

מעבירים את הבצק לאחר הקירור למשטח מקומח. מקמחים את המערוך והבצק ומרדדים לעובי של חצי ס"מ. במידה והבצק דביק מקמחים קלות את הבצק והמערוך. שימו לב לא לרדד דק מדי.


4

קורצים מהבצק עוגיות בכל צורה רצויה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה..


5

אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ 9 דק עד להזהבה קלה של העוגיות. מצננים לחלוטין לפני הגשה או אריזה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים