לןגן

קיש פטריות

מאת: שמרית אפיה ביתית, פורסם: 01/05/2017 | 15:27
קיש פטריות

תקציר המתכון: קיש במילוי מגוון פטריות וגבינות על בסיס בצק פריך קל ופשוט להכנה. מעולה לשבועות או לכל ארוחה חלבית קלילה.

קטגוריה: מאפים פריכים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

חומרים לבצק

למלית

אופן הכנה

  1. בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את הקמח עם השמנת מתוקה כ 2- 4 דק. תחילה ייווצרו פירורי בצק דקים, ממשיכים לערבל עד שפירורי הבצק נאספים לגושי בצק גדולים. מפסיקים את פעולת המיקסר. אוספים את גושי הבצק בידיים ומאחדים אותם לגוש אחד.

  2. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות.

  3. מעבירים את הבצק לאחר הקירור לנייר אפייה מקומח. מקמחים את המערוך והבצק ומרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ ופחות. במידה והבצק דביק מקמחים קלות את הבצק והמערוך.

  4. מעבירים את הבצק לתבנית על ידי הפיכת הנייר אפייה על גבי התבנית. מסירים את נייר האפייה בעדינות ומהדקים את הבצק היטב לבסיס ולשוליים. מסירים קצוות מיותרים ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

  5. אופים חלקית בתנור שחומם מראש ל -175 מעלות כ10 דק. מצננים

  6. הכנת המלית: מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים כמה דקות נוספות עד שכל הנוזלים מצטמצמים. מוסיפים שום, מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט, מערבבים היטב ומסירים מהלהבה. מצננים. (אם הפטריות עדיין מגירות נוזלים מומלץ להעביר למסננת).

  7. מערבבים בקערה את השמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט והגבינה המגורדת.

  8. מפזרים את הפטריות על גבי הבסיס, יוצקים בעדינות מעל את תערובת השמנת והביצים.

  9. אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ 30 דק עד להזהבה של החלק העליון. מצננים ומגישים.