אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר עוגות שוקולד

19,503
צפיות

עוגת שוקולד גבוהה ורכה

המתכון של
עוגת שוקולד גבוהה ורכה

טעימה ופשוטה להכנה מתאימה ליום הולדת

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 כוס שמן
  • 1 סוכר וניל או מעט רום
  • 8 כפות שוקולית
  • 1 כף נס
  • 1 כוס מים רותחים
  • לקצפת
  • 2 שמנת צמחית
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • לקישוט
  • אגוזים טחונים
  • נשיקות קטנות או סוכריות
  • גנאש
  • 1/2 שמנת מתוקה
  • 1 שוקולד מריר
  • להרטבת העוגה אחרי האפיה
  • 1/2 כוס מים מהברז
  • 1 כפית נס
  • השתמשתי בכוס חד פעמי שתיה חמה
אופן ההכנה
  • 1

    להקציף חלבונים עם הסוכר לקבלת קצף לא קשה להנמיך את מהירות המיקסר להוסיף חלמונים ולהמשיך להקציף להוסיף את השמן להקציף עוד קצת .


  • 2

    לערבב את היבשים ולהוסיף לקערת המיקסר חצי מכמות היבשים וחצי כוס מים רותחים ולהמשיך להקציף להוסיף את יתרת היבשים והמים ממשיכים להקציף עוד קצת לקבלת בלילה חלקה ודלילה .


  • 3

    לשמן תבנית 24 להוסיף את הבלילה ולאפות על 180 מעלות בערך 40 דקות לבדוק עם סכין שהעוגה מוכנה להוציא להרטיב עם המים עם נס.


  • 4

    לקרר את העוגה היטב להכניס למקרר לכמה שעות .


  • 5

    להוציא מהמקרר להכין את הקצפת .


  • 6

    לחתוך את העוגה באמצע למרוח קצפת לפזר אגוזים לסגור את העוגה למרוח את יתרת הקצפת לפזר מסביב לעוגה אגוזים .


  • 7

    להכניס למקפיא לשעה.


  • 8

    להכנת הגנש.


  • 9

    להרתיח חצי שמנת מתוקה כשרותח מעט לכבות את הגז להוסיף שוקולד לערבב היטב .


  • 10

    להוציא את העוגה ולקשט עם השוקולד לקרר ולקשט.


  • 11

    אפשר לפזר סוכריות או נשיקות קטנות .


  • 12

    אפשר לקחת קצת קצפת להוסיף אבקת נס לערבב ולזלף .


  • 13

    בהצלחה.


1

להקציף חלבונים עם הסוכר לקבלת קצף לא קשה להנמיך את מהירות המיקסר להוסיף חלמונים ולהמשיך להקציף להוסיף את השמן להקציף עוד קצת .


2

לערבב את היבשים ולהוסיף לקערת המיקסר חצי מכמות היבשים וחצי כוס מים רותחים ולהמשיך להקציף להוסיף את יתרת היבשים והמים ממשיכים להקציף עוד קצת לקבלת בלילה חלקה ודלילה .


3

לשמן תבנית 24 להוסיף את הבלילה ולאפות על 180 מעלות בערך 40 דקות לבדוק עם סכין שהעוגה מוכנה להוציא להרטיב עם המים עם נס.


4

לקרר את העוגה היטב להכניס למקרר לכמה שעות .


5

להוציא מהמקרר להכין את הקצפת .


6

לחתוך את העוגה באמצע למרוח קצפת לפזר אגוזים לסגור את העוגה למרוח את יתרת הקצפת לפזר מסביב לעוגה אגוזים .


7

להכניס למקפיא לשעה.


8

להכנת הגנש.


9

להרתיח חצי שמנת מתוקה כשרותח מעט לכבות את הגז להוסיף שוקולד לערבב היטב .


10

להוציא את העוגה ולקשט עם השוקולד לקרר ולקשט.


11

אפשר לפזר סוכריות או נשיקות קטנות .


12

אפשר לקחת קצת קצפת להוסיף אבקת נס לערבב ולזלף .


13

בהצלחה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים