אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר עוגות שוקולד

50,199
צפיות

עוגת שוקולד אלוהית שכולה שוקולד

המתכון של
עוגת שוקולד אלוהית שכולה שוקולד

לאוהבי שוקולד בלבד

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 כוס חלב
  • 4 כפות קקאו
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 200 גרם חמאה
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס קמח תופח לשתייה חמה
  • או רגיל + 1 אבקת אפייה
  • לציפוי גנאש שוקולד
  • 1 שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
  • 1

    1)להמיס בסיר קטן על הגז את השוקולד עם החלב קקאו חצי כמות הסוכר ותמצית וניל.


  • 2

    עד לקבלת תערובת חלקה ומכבים את הגז.


  • 3

    2) מוסיפים את החמאה מערבבים עד לאיחוד ושמים בצד.


  • 4

    3) מקציפים את החלבונים (לבנים) עם הסוכר שנותר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב .


  • 5

    4)מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים לאחר מכן מוסיפים את הקמח ושוב מערבבים עם לאיחוד עד שאין גושים.


  • 6

    5)שופכים בהדרגה את התערובת השוקולד לקצף החלבונים בתנועת קיפול עד לאיחוד.


  • 7

    6) שופכים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה בתחתית וגם הדפנות .


  • 8

    7) אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 50 דקות.


  • 9

    מקררים ומכניסים למקפיא ושעה .


  • 10

    8)אופן ההכנת הגנאש .


  • 11

    שמים על הגז את השמנת המתוקה עד סף רתיחה ומכניסים את השוקולד ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת גנאש ושופכים על העוגה מקשטים מה שעולה לכם לראש השמיים הם הגבול .


  • 12

    בהצלחה לכולם.


  • 13

    צורת ההגשה: לחמם כמה שניות במיקרוגל או על הפלטה ולהגיש עם גלידה🧁 או עם נס קפה ☕.


1

1)להמיס בסיר קטן על הגז את השוקולד עם החלב קקאו חצי כמות הסוכר ותמצית וניל.


2

עד לקבלת תערובת חלקה ומכבים את הגז.


3

2) מוסיפים את החמאה מערבבים עד לאיחוד ושמים בצד.


4

3) מקציפים את החלבונים (לבנים) עם הסוכר שנותר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב .


5

4)מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים לאחר מכן מוסיפים את הקמח ושוב מערבבים עם לאיחוד עד שאין גושים.


6

5)שופכים בהדרגה את התערובת השוקולד לקצף החלבונים בתנועת קיפול עד לאיחוד.


7

6) שופכים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה בתחתית וגם הדפנות .


8

7) אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 50 דקות.


9

מקררים ומכניסים למקפיא ושעה .


10

8)אופן ההכנת הגנאש .


11

שמים על הגז את השמנת המתוקה עד סף רתיחה ומכניסים את השוקולד ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת גנאש ושופכים על העוגה מקשטים מה שעולה לכם לראש השמיים הם הגבול .


12

בהצלחה לכולם.


13

צורת ההגשה: לחמם כמה שניות במיקרוגל או על הפלטה ולהגיש עם גלידה🧁 או עם נס קפה ☕.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים