אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

351
צפיות

ממרח שקשוקה

המתכון של
ממרח שקשוקה

ארוחת הערב הקבועה (כמעט) בכל יום ראשון.. לוקחים את העגבניות המרוסקות שנשארו משבת, ועושים מהן את הממרח המשגע הזה 😋 הילדים שלי, שפחות אוהבים את השקשוקה הקלאסית, ממש אוהבים את הממרח החלק והטעים על הלחם.

  • קטגוריהצמחוניים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 2 כפות שמן
  • כ-5 עגבניות מרוסקות דק ( אפשר גם גס, אם רוצים מרקם גרגירי יותר)
  • 1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
  • 2 כפיות פפריקה
  • כפית שטוחה כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • מלח לפי הטעם
  • סחוג ( למי שאוהב חריף)
  • 5 ביצים
אופן ההכנה
  • 0

    מחממים שמן במחבת, מוסיפים את כל המרכיבים (חוץ מהביצים), מערבבים טוב ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה..


  • 1

    מגבירים את האש, מוסיפים את הביצים, אחרי דקה שהביצים בפנים מערבבים את הכל יחד, עד לבישול של הביצים, לוקח בערך 3-4 דקות.


  • 2

    מורחים על לחם/חלה/לחמנייה/פיתה, מגישים לצד ירקות טריים חתוכים ולבריאות.


  • 3

    מה שנשאר מהממרח אפשר לשמור בקופסא במקרר עוד יום אחד (אני מורחת ממנו בסנדוויץ' של הילדים בבוקר למחרת).


0

מחממים שמן במחבת, מוסיפים את כל המרכיבים (חוץ מהביצים), מערבבים טוב ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה..


1

מגבירים את האש, מוסיפים את הביצים, אחרי דקה שהביצים בפנים מערבבים את הכל יחד, עד לבישול של הביצים, לוקח בערך 3-4 דקות.


2

מורחים על לחם/חלה/לחמנייה/פיתה, מגישים לצד ירקות טריים חתוכים ולבריאות.


3

מה שנשאר מהממרח אפשר לשמור בקופסא במקרר עוד יום אחד (אני מורחת ממנו בסנדוויץ' של הילדים בבוקר למחרת).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים