אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני סלטים

390
צפיות

סלט מלפפונים בשמיר נוסח פולין

המתכון של
סלט מלפפונים בשמיר נוסח פולין

סלט טעים מאוד מאוד...

  • קטגוריהסלטים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 7-8 מלפפונים גדולים טריים ומוצקים
  • 1 בצל גדול
  • כחצי צרור שמיר
  • 2 כפיות מלח גדושות
  • לרוטב
  • סוכר - לפי הטעם
  • חומץ - לפי הטעם
אופן ההכנה
  • 1

    לקטום את קצוות המלפפונים ולפרוס אותם לפרוסות דקיקות.


  • 2

    לפרוס את הבצל לפרוסות דקיקות.


  • 3

    לשים בכלי עם דפנות מעט גבוהות, את המלפפונים, הבצלים והמלח ולערבב היטב.


  • 4

    להניח מעל שקית ניילון נקייה גדולה מהכלי. מעל לתערובת לשים צלחת עם משקולות או קופסאות שימורים.


  • 5

    אני שמה על הניילון קופסאות שימורים ו/או צנצנות כבדות. כתוצאה מכך המלפפונים והבצל מגירים נוזלים והמלפפונים הופכים לשטוחים ודקים. אני משאירה מספר שעות או לילה במטבח (לא במקרר).


  • 6

    אחרי שהמלפפונים התרככו לגמרי, מסירים את הניילון, שופכים את המים וסוחטים היטב מהנוזלים. להעביר לקערה נקייה.


  • 7

    בכלי נפרד, מכינים תערובת מהסוכר והחומץ. טועמים ומשפרים טעמים. שופכים את הרוטב על המלפפונים והבצלים ומוסיפים את השמיר הקצוץ דק ללא גבעולים.


  • 8

    אני מכינה את הסלט יום לפני ההגשה ומכניסה למקרר.. ביום המחרת הטעם נפלא. טועמים ומשפרים טעמים.


1

לקטום את קצוות המלפפונים ולפרוס אותם לפרוסות דקיקות.


2

לפרוס את הבצל לפרוסות דקיקות.


3

לשים בכלי עם דפנות מעט גבוהות, את המלפפונים, הבצלים והמלח ולערבב היטב.


4

להניח מעל שקית ניילון נקייה גדולה מהכלי. מעל לתערובת לשים צלחת עם משקולות או קופסאות שימורים.


5

אני שמה על הניילון קופסאות שימורים ו/או צנצנות כבדות. כתוצאה מכך המלפפונים והבצל מגירים נוזלים והמלפפונים הופכים לשטוחים ודקים. אני משאירה מספר שעות או לילה במטבח (לא במקרר).


6

אחרי שהמלפפונים התרככו לגמרי, מסירים את הניילון, שופכים את המים וסוחטים היטב מהנוזלים. להעביר לקערה נקייה.


7

בכלי נפרד, מכינים תערובת מהסוכר והחומץ. טועמים ומשפרים טעמים. שופכים את הרוטב על המלפפונים והבצלים ומוסיפים את השמיר הקצוץ דק ללא גבעולים.


8

אני מכינה את הסלט יום לפני ההגשה ומכניסה למקרר.. ביום המחרת הטעם נפלא. טועמים ומשפרים טעמים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים