1 ליטר ציר עוף ( או 1/2 כפית אבקת מרק עוף +3.5 כוסות מים)
1 קורט מלח
אופן ההכנה
1
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב וישחים , מוסיפים את העגבניות הסלרי והשום, וממשיכים לאדות..
2
מוסיפים את התבלינים ( חוץ ממרק העוף או ציר העוף ) וממשיכים לאדות עוד כ 3 דקות, מוסיפים את המים ( או ציר העוף ומביאים לרתיחה, מוסיפים את מרק העוף ( אם לא השתמשנו בציר עוף) וממשיכם לבשל את הרוטב עוד כ – 10 דקות, ומכבים..
3
חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים אותם כמו רעפים לרוחב התבנית וממלאים אותה..
4
בעזרת מצקת ויוצקים את הנוזל שנשאר בסיר על תפוחי האדמה ומכסים את התבנית בנוזלים, טועמים ומשלימים מלח אם יש צורך..
5
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל – °180 מעלות ואופים במשך כ – 40 דקות לאחר מכן מורידים את החום ל-°150 מעלות לעוד כ – 15 דקות ומוציאם מהתנור..
6
ניתן להגיש כתוספת פחמימה לארוחה יחד עם אורז לבן בליווי מנת חלבון ( בשר או דג )..
1
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב וישחים , מוסיפים את העגבניות הסלרי והשום, וממשיכים לאדות..
2
מוסיפים את התבלינים ( חוץ ממרק העוף או ציר העוף ) וממשיכים לאדות עוד כ 3 דקות, מוסיפים את המים ( או ציר העוף ומביאים לרתיחה, מוסיפים את מרק העוף ( אם לא השתמשנו בציר עוף) וממשיכם לבשל את הרוטב עוד כ – 10 דקות, ומכבים..
3
חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים אותם כמו רעפים לרוחב התבנית וממלאים אותה..
4
בעזרת מצקת ויוצקים את הנוזל שנשאר בסיר על תפוחי האדמה ומכסים את התבנית בנוזלים, טועמים ומשלימים מלח אם יש צורך..
5
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל – °180 מעלות ואופים במשך כ – 40 דקות לאחר מכן מורידים את החום ל-°150 מעלות לעוד כ – 15 דקות ומוציאם מהתנור..
6
ניתן להגיש כתוספת פחמימה לארוחה יחד עם אורז לבן בליווי מנת חלבון ( בשר או דג )..