לןגן

תפו"א אפוי נוסח אנה

מאת: שף ברוך סביר סמיה chef_n_Dif , פורסם: 21/04/2016 | 12:32
תפו"א אפוי נוסח אנה

תקציר המתכון: מתכון של תפו"א מבוסס על המתכון הצרפתי המקורי, פרט לאופן חיתוך התפו"א, ממליץ בחום בגלל הטעם הנפלא והארומה של התפו"א.

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

תבלינים

אופן הכנה

  1. בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב וישחים , מוסיפים את העגבניות הסלרי והשום, וממשיכים לאדות.

  2. מוסיפים את התבלינים ( חוץ ממרק העוף או ציר העוף ) וממשיכים לאדות עוד כ 3 דקות, מוסיפים את המים ( או ציר העוף ומביאים לרתיחה, מוסיפים את מרק העוף ( אם לא השתמשנו בציר עוף) וממשיכם לבשל את הרוטב עוד כ – 10 דקות, ומכבים.

  3. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים אותם כמו רעפים לרוחב התבנית וממלאים אותה.

  4. בעזרת מצקת ויוצקים את הנוזל שנשאר בסיר על תפוחי האדמה ומכסים את התבנית בנוזלים, טועמים ומשלימים מלח אם יש צורך.

  5. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל – °180 מעלות ואופים במשך כ – 40 דקות לאחר מכן מורידים את החום ל-°150 מעלות לעוד כ – 15 דקות ומוציאם מהתנור.

  6. ניתן להגיש כתוספת פחמימה לארוחה יחד עם אורז לבן בליווי מנת חלבון ( בשר או דג ).