אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

1,619
צפיות

קציצות קינואה ובטטה

המתכון של
קציצות קינואה ובטטה

נטרפו בדקה! טעים טעים

  • קטגוריהתוספות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 בטטה גדולה מבושלת לפירה
  • 1 כוס קינואה
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 כפות שמן לטיגון הבצל
  • חופן פטרוזיליה קצוצה או כוסברה קצוצה
  • 5 גבעולי בצל ירוק שלמים קצוצים
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים או כף תבלין בזיליקום
  • 5 שיני שום כתוש או קצוץ
  • 1 ביצה
  • כף אבקת מרק עוף (לא חובה), מלח, פלפל שחור, חצי כפית אגוז מוסקט
  • 3 כפות פירורי לחם מוזהבים
  • 3 כפות קמח תופח
אופן ההכנה
  • 1

    לקלף ולחתוך את הבטטה לקוביות, לבשל במים רותחים כעשר דקות עד ריכוך, לסנן מהמים ולמעוך לפירה..


  • 2

    בינתיים להניח את הקינואה בסיר, להוסיף 2 כוסות מים ולבשל תוך ערבוב 25 דקות עד אידוי המים. לצנן..


  • 3

    בינתיים לטגן במחבת עם השמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה..


  • 4

    בקערה להניח את פירה הבטטה, להוסיף את הבצל המטוגן, את הפטרוזיליה, בזיליקום, השום, הביצה והתבלינים ולערבב היטב..


  • 5

    להוסיף את הקינואה, פירורי הלחם והקמח ולערבב היטב..


  • 6

    לחמם מעט שמן במחבת טפלון.


  • 7

    ליצור קציצות עם ידיים רטובות, להדק אותן היטב לצורת עיגול קטן ולטגן עד הזהבה משני הצדדים..


  • 8

    להניח על נייר סופג..


1

לקלף ולחתוך את הבטטה לקוביות, לבשל במים רותחים כעשר דקות עד ריכוך, לסנן מהמים ולמעוך לפירה..


2

בינתיים להניח את הקינואה בסיר, להוסיף 2 כוסות מים ולבשל תוך ערבוב 25 דקות עד אידוי המים. לצנן..


3

בינתיים לטגן במחבת עם השמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה..


4

בקערה להניח את פירה הבטטה, להוסיף את הבצל המטוגן, את הפטרוזיליה, בזיליקום, השום, הביצה והתבלינים ולערבב היטב..


5

להוסיף את הקינואה, פירורי הלחם והקמח ולערבב היטב..


6

לחמם מעט שמן במחבת טפלון.


7

ליצור קציצות עם ידיים רטובות, להדק אותן היטב לצורת עיגול קטן ולטגן עד הזהבה משני הצדדים..


8

להניח על נייר סופג..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים