אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

4,089
צפיות

מניפות תפוחי אדמה של חן במטבח

המתכון של
מניפות תפוחי אדמה של חן במטבח

  • קטגוריהתוספות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • כ-8 תפוחי-אדמה בינוניים\ גדולים
  • כ- ⅓ כוס שמן זית
  • כ-4 שיניי שום
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית כורכום
  • מעט פלפל שחור
  • מעט מלח ים אטלנטי\ מלח גס
  • כ-½ חבילת פטרוזליה קצוצה
  • כ-½ חבילת כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
  • 1

    לחמם תנור ל-220 מעלות על מצב חום עליון, חום תחתון וטורבו..


  • 2

    לחתוך מתפוחי האדמה חתיכה קטנה לאורך, להניח אותה בצד ולחתוך את תפוחי-האדמה למניפות כפי שמודגם בסרטון. מומלץ (אבל לא חייב) להיעזר ב-2 שיפודים עבים או 2 מקלות צ’ופסטיקס..


  • 3

    להניח את כל תפוחי האדמה (חוץ מהחתיכות הקטנות) בתוך סיר עם הרבה מים ו-1 כף מלח. להביא לרתיחה ולבשל 5 דקות מרגע שרותח (לבשל ברתיחה עדינה)..


  • 4

    לסדר את החתיכות הקטנות בתבנית אפייה..


  • 5

    להוציא בעדינות את תפוחי-האדמה מהמים, להניח במגבת, לייבש מעט ולהניח כל תפוח-אדמה על חתיכה קטנה. לפתוח בעדינות את המניפה (גם אם לא נפתח בקלות, לא נורא, באפייה זה ייפתח)..


  • 6

    בעזרת הסכין, למעוך מעט את שיניי השום ולהוסיף לשמן זית. להוסיף מלח, כורכום ופלפל שחור ולערבב היטב..


  • 7

    להבריש היטב את תפוחי-האדמה ברוטב של השמן זית. לנסות להפריד מעט את המניפות ולהכניס את הרוטב בין המניפות. להשאיר בצד כ-2 כפות מהרוטב ביחד עם שיניי השום (בשלב זה שיניי השום לא נכנסים לאפייה)..


  • 8

    להכניס לתנור לאפייה של כ-40-45 דקות, עד שתפוחי-האדמה רכים. במהלך האפייה מדי פעם למרוח את השמן בתבנית על תפוחי-האדמה..


  • 9

    בינתיים להוציא מהשמן ששמרנו בצד את שיניי השום המעוכים ולכתוש אותם לתוך השמן. להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה ולערבב היטב..


  • 10

    להעביר את התנור למצב גריל ולאפות תפוחי-האדמה עוד כ-10 דקות עד שמשחימים יפה..


  • 11

    להוציא את התבנית ולמרוח בעדינות את תערובת העשבים על תפוחי-האדמה. להחזיר לתנור ל-2-3 דקות. להוציא ולהגיש..


1

לחמם תנור ל-220 מעלות על מצב חום עליון, חום תחתון וטורבו..


2

לחתוך מתפוחי האדמה חתיכה קטנה לאורך, להניח אותה בצד ולחתוך את תפוחי-האדמה למניפות כפי שמודגם בסרטון. מומלץ (אבל לא חייב) להיעזר ב-2 שיפודים עבים או 2 מקלות צ’ופסטיקס..


3

להניח את כל תפוחי האדמה (חוץ מהחתיכות הקטנות) בתוך סיר עם הרבה מים ו-1 כף מלח. להביא לרתיחה ולבשל 5 דקות מרגע שרותח (לבשל ברתיחה עדינה)..


4

לסדר את החתיכות הקטנות בתבנית אפייה..


5

להוציא בעדינות את תפוחי-האדמה מהמים, להניח במגבת, לייבש מעט ולהניח כל תפוח-אדמה על חתיכה קטנה. לפתוח בעדינות את המניפה (גם אם לא נפתח בקלות, לא נורא, באפייה זה ייפתח)..


6

בעזרת הסכין, למעוך מעט את שיניי השום ולהוסיף לשמן זית. להוסיף מלח, כורכום ופלפל שחור ולערבב היטב..


7

להבריש היטב את תפוחי-האדמה ברוטב של השמן זית. לנסות להפריד מעט את המניפות ולהכניס את הרוטב בין המניפות. להשאיר בצד כ-2 כפות מהרוטב ביחד עם שיניי השום (בשלב זה שיניי השום לא נכנסים לאפייה)..


8

להכניס לתנור לאפייה של כ-40-45 דקות, עד שתפוחי-האדמה רכים. במהלך האפייה מדי פעם למרוח את השמן בתבנית על תפוחי-האדמה..


9

בינתיים להוציא מהשמן ששמרנו בצד את שיניי השום המעוכים ולכתוש אותם לתוך השמן. להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה ולערבב היטב..


10

להעביר את התנור למצב גריל ולאפות תפוחי-האדמה עוד כ-10 דקות עד שמשחימים יפה..


11

להוציא את התבנית ולמרוח בעדינות את תערובת העשבים על תפוחי-האדמה. להחזיר לתנור ל-2-3 דקות. להוציא ולהגיש..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים