אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

4,070
צפיות

תפוחי אדמה בתנור

המתכון של
תפוחי אדמה בתנור

קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים, טעים ברמות! מתכון של אפרת סיאצ'י

  • קטגוריהתוספות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 שקית של תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה חתוכים לחצאים (אפשר גם תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים)
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום כתושות
  • 3 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חצי כוס פירורי לחם (חד"פ שתייה קרה)
אופן ההכנה
  • 1

    לבשל את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים וכף מלח כ15 דקות על אש בינונית, עד לריכוך חלקי. לסנן ולשטוף.


  • 2

    לחמם מראש תנור על 200 מעלות.


  • 3

    להעביר את תפוחי האדמה לתבנית אפייה.


  • 4

    מערבבים בקערה שמן זית, שום, מל"פ והפטרוזיליה/ כוסברה.


  • 5

    יוצקים את התערובת מעל תפוחי האדמה ומערבבים.


  • 6

    מפזרים מעל פירורי לחם.


  • 7

    אופים 30-35 דקות עד לקבלת צבע זהוב.


1

לבשל את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים וכף מלח כ15 דקות על אש בינונית, עד לריכוך חלקי. לסנן ולשטוף.


2

לחמם מראש תנור על 200 מעלות.


3

להעביר את תפוחי האדמה לתבנית אפייה.


4

מערבבים בקערה שמן זית, שום, מל"פ והפטרוזיליה/ כוסברה.


5

יוצקים את התערובת מעל תפוחי האדמה ומערבבים.


6

מפזרים מעל פירורי לחם.


7

אופים 30-35 דקות עד לקבלת צבע זהוב.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים