אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

1,274
צפיות

לחמניות של בית

המתכון של
לחמניות של בית

לחמניות טעימות ומתקתקות של דודה אסתר.

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק''ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמן קנולה/סויה
  • 1/2 או 3/4 כוס סוכר (תלוי ברמת המתיקות שרוצים)
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 ביצה
  • 1 חלבון (בחלמון משתמשים לציפוי)
  • 1/2 1 או 2 כוסות מים חמימים.
  • לציפוי
  • 1 חלמון מדולל במעט מים
  • שומשום (לבחירה)
אופן ההכנה
  • 1

    מערבלים את כל החומרים במעקב עם וו גיטרה למשך עשר דקות..


  • 2

    מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח בערך שעה עד שמכפיל את נפחו..


  • 3

    יוצרים חלות או לחמניות. .


  • 4

    מניחים למנוחה, מורחים את החלמון המדולל במיים וזורים שומשום..


  • 5

    אופים 180 מעלות עד שמוכן..


1

מערבלים את כל החומרים במעקב עם וו גיטרה למשך עשר דקות..


2

מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח בערך שעה עד שמכפיל את נפחו..


3

יוצרים חלות או לחמניות. .


4

מניחים למנוחה, מורחים את החלמון המדולל במיים וזורים שומשום..


5

אופים 180 מעלות עד שמוכן..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים