אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

87,182
צפיות

חלות ולחמניות לשבת

המתכון של
חלות ולחמניות לשבת

חלות כל כך טעימות ורכות.. אף מאפיה לא משתווה אליהן

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • קילו קמח..
  • 2 כפות שמרים יבשים..
  • 4 כפות סוכר..
  • חצי כוס שמן..
  • כף מלח..
  • 2.5 עד 3 כוסות מים פושרים כוס מידה.
  • או כמה שהקמח סופח..
  • למריחה על החלות..
  • ביצה שמהולה במים וכפית סוכר..
  • שומשום
אופן ההכנה
  • 1

    לערבב שמרים עם הקמח...


  • 2

    להוסיף את יתר החומרים מלבד המלח והמים...


  • 3

    להוסיך את המים לאט וללוש על מהירות נמוכה...


  • 4

    כשממתגבש לבצק להוסיך את המלח...


  • 5

    להגביר למהירות בינונית וללוש 10 דקות לבצק רך וקצת דביק...


  • 6

    להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת ביד...


  • 7

    לכדרר לכדור יפה לשמן ולכסות עם נילון ומגבת...


  • 8

    התפחה שעה או עד הכפלת הנפח...


  • 9

    להוריד אויר עוד התפחה של חצי שעה...


  • 10

    לעשות צורות ועוד התפחה של חצי שעה...


  • 11

    למרוח ביצה עם קצת מים וכפית סוכר...


  • 12

    180 מעלות תנור שחומם מראש עד הזהבה...


  • 13

    חשוב לא לייבש...


  • 14

    להוציא על רשת ולכסות במגבת...


1

לערבב שמרים עם הקמח...


2

להוסיף את יתר החומרים מלבד המלח והמים...


3

להוסיך את המים לאט וללוש על מהירות נמוכה...


4

כשממתגבש לבצק להוסיך את המלח...


5

להגביר למהירות בינונית וללוש 10 דקות לבצק רך וקצת דביק...


6

להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת ביד...


7

לכדרר לכדור יפה לשמן ולכסות עם נילון ומגבת...


8

התפחה שעה או עד הכפלת הנפח...


9

להוריד אויר עוד התפחה של חצי שעה...


10

לעשות צורות ועוד התפחה של חצי שעה...


11

למרוח ביצה עם קצת מים וכפית סוכר...


12

180 מעלות תנור שחומם מראש עד הזהבה...


13

חשוב לא לייבש...


14

להוציא על רשת ולכסות במגבת...


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים