אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

27,526
צפיות

חלות ולחמניות אצבע משגעות😍

המתכון של
חלות ולחמניות אצבע משגעות😍

חובה בכל שבת וחג❤ חלות ולחמניות רכות וטעימותתת 😍😍

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לחמניות אצבע וחלות משגעות,רכות וטעימות😍❤סוניה סאני בן הרוש❤
  • מצרכים
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית משפר אפייה או שקית א.אפייה
  • 3 כפות גדושות סוכר
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס שמן קנולה( חד פעמי קר)
  • 1 כף מלח
  • כ- 3 כוסות מים פושרים( כוס חד פעמי קר)
  • למרוח על החלות
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מים
  • 1 כפית סוכר
  • לערבב ולמרוח על החלות לאחר שתפחו ממש לפני האפייה.
  • *****
  • מי שאוהבת לחמניות מתוקות שתוסיף עוד כף סוכר.
  • מקילו אני מכינה 4 חלות מקליעה של 4.
  • מחלקת את הבצק ל16 כדורים שווים.
  • כל כדור שוקל בערך 110 גרם.
אופן ההכנה
  • 1

    אופן ההכנה:.


  • 2

    בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, השמרים, משפר האפיה, הסוכר ונערבב..


  • 3

    במהירות נמוכה נוסיף את הביצה, השמן ו-2 כוסות מים ונמשיך ללוש, מתחילים להוסיף את הכוס השלישית בהדרגה עד שהכל מתאסף ואין קמח בתחתית, לאחר חצי דקה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 8 דקות..


  • 4

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כ 45 דקות או עד להכפלת הנפח..


  • 5

    לשים שוב להוצאת האויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח כחצי שעה 40 דקות..


  • 6

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ומחלקים את הבצק ל-16 חתיכות..


  • 7

    יוצרים כדורים ומניחים למנוחה של 2 דקות..


  • 8

    כל כדור מרדדים לאורך לצורת אליפסה ומגלגלים כמו רולדה ומניחים בצד..


  • 9

    כל רולדה מרדדים עם הידיים לנחש ועושים צורת קשר או כל צורה אחרת שרוצים..


  • 10

    בינתיים שעובדים על כדור אחד תמיד לדאוג לכסות את שאר הכדורים שלא יתייבשו..


  • 11

    לחלות השתמשתי ב 4 רצועות וקלעתי צמה גבוהה( אצרף לכן סירטון)..


  • 12

    מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מכסים במגבת קטנה ומתפיחים עוד 20 דקות..


  • 13

    מורחים ביצה מהולה עם כפית מים וכפית סוכר ומפזרים שומשום..


  • 14

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה..


  • 15

    לאחר האפייה לכסות אותם במגבת וכך הם נהיים רכים רכים וטעימים..


  • 16

    ממולץ לשים בתחתית התנור קערת נירוסטה עם מים חמים- זה נותן ללחם לחות לאורך כל האפייה (לא חובה)..


  • 17

    לאחר שהתקררו, אני מחלקת את הכמות ל-2 ומקפיאה חצי מהכמות לשבת, מוציאה בבוקר להפשרה ורבע שעה לפני הארוחה מניחה על הפלטה וזה יוצא פגזזז😍😍.


  • 18

    בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


1

אופן ההכנה:.


2

בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, השמרים, משפר האפיה, הסוכר ונערבב..


3

במהירות נמוכה נוסיף את הביצה, השמן ו-2 כוסות מים ונמשיך ללוש, מתחילים להוסיף את הכוס השלישית בהדרגה עד שהכל מתאסף ואין קמח בתחתית, לאחר חצי דקה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 8 דקות..


4

מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כ 45 דקות או עד להכפלת הנפח..


5

לשים שוב להוצאת האויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח כחצי שעה 40 דקות..


6

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ומחלקים את הבצק ל-16 חתיכות..


7

יוצרים כדורים ומניחים למנוחה של 2 דקות..


8

כל כדור מרדדים לאורך לצורת אליפסה ומגלגלים כמו רולדה ומניחים בצד..


9

כל רולדה מרדדים עם הידיים לנחש ועושים צורת קשר או כל צורה אחרת שרוצים..


10

בינתיים שעובדים על כדור אחד תמיד לדאוג לכסות את שאר הכדורים שלא יתייבשו..


11

לחלות השתמשתי ב 4 רצועות וקלעתי צמה גבוהה( אצרף לכן סירטון)..


12

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מכסים במגבת קטנה ומתפיחים עוד 20 דקות..


13

מורחים ביצה מהולה עם כפית מים וכפית סוכר ומפזרים שומשום..


14

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה..


15

לאחר האפייה לכסות אותם במגבת וכך הם נהיים רכים רכים וטעימים..


16

ממולץ לשים בתחתית התנור קערת נירוסטה עם מים חמים- זה נותן ללחם לחות לאורך כל האפייה (לא חובה)..


17

לאחר שהתקררו, אני מחלקת את הכמות ל-2 ומקפיאה חצי מהכמות לשבת, מוציאה בבוקר להפשרה ורבע שעה לפני הארוחה מניחה על הפלטה וזה יוצא פגזזז😍😍.


18

בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים