ספר מתכוני ירקות
- קטגוריהירקות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
1-2 חצילים (תלוי במספר הסועדים)
-
-
-
אופן ההכנה
-
1
לקלוף את החצילים ולחתוך לאורך ל-4 רבעים. לפזר מעל מלח ולהניח בצד לכחצי שעה עד שהחצילים מזיעים. לשטוף היטב ולייבש בנייר סופג..
-
2
לחמם תנור מראש על 200 מעלות.
-
3
להניח על נייר אפייה את החצילים, להבריש כל חלק בשמן זית, לפזר מעל מעט מלח ופלפל שחור גרוס ואופים כחצי שעה (לשים את התבנית באמצע התנור).
-
4
לאחר חצי שעה לחורר כל חלק בעזרת מזלג במספר מקומות ולהחזיר לתנור לעוד כ-10-15 דקות.
-
5
להוציא ולזלף טחינה מעל (את הטחינה לזלף רק לפני ההגשה).
-
6
ניתן להוסיף מעל קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
-
7
בתיאבון!.
1
לקלוף את החצילים ולחתוך לאורך ל-4 רבעים. לפזר מעל מלח ולהניח בצד לכחצי שעה עד שהחצילים מזיעים. לשטוף היטב ולייבש בנייר סופג..
2
לחמם תנור מראש על 200 מעלות.
3
להניח על נייר אפייה את החצילים, להבריש כל חלק בשמן זית, לפזר מעל מעט מלח ופלפל שחור גרוס ואופים כחצי שעה (לשים את התבנית באמצע התנור).
4
לאחר חצי שעה לחורר כל חלק בעזרת מזלג במספר מקומות ולהחזיר לתנור לעוד כ-10-15 דקות.
5
להוציא ולזלף טחינה מעל (את הטחינה לזלף רק לפני ההגשה).
6
ניתן להוסיף מעל קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
7
בתיאבון!.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים