תקציר המתכון: קל וטעים!
קטגוריה: ירקות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
לקלוף את החצילים ולחתוך לאורך ל-4 רבעים. לפזר מעל מלח ולהניח בצד לכחצי שעה עד שהחצילים מזיעים. לשטוף היטב ולייבש בנייר סופג.
לחמם תנור מראש על 200 מעלות
להניח על נייר אפייה את החצילים, להבריש כל חלק בשמן זית, לפזר מעל מעט מלח ופלפל שחור גרוס ואופים כחצי שעה (לשים את התבנית באמצע התנור)
לאחר חצי שעה לחורר כל חלק בעזרת מזלג במספר מקומות ולהחזיר לתנור לעוד כ-10-15 דקות
להוציא ולזלף טחינה מעל (את הטחינה לזלף רק לפני ההגשה)
ניתן להוסיף מעל קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט
בתיאבון!