אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני דגים

7,574
צפיות

סלמון ברוטב חריף של יונית צוקרמן

המתכון של
סלמון ברוטב חריף של יונית צוקרמן

  • קטגוריהדגים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 4-6 חתיכות של פילה סלמון, כ-200 גרם כל אחת
  • 10 שיני שום
  • מעט שמן, לטיגון
  • פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • פלפל חריף, קצוץ
  • 2 עגבניות, קלופות וקצוצות
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית פפריקה חריפה (לאמיצים)
  • כף תבלין לחריימה (לא חובה, אבל מוסיף)
  • כפית טובה של מלח
  • שליש כפית פלפל שחור
  • כפית כורכום
  • כף רסק עגבניות
  • 2 תפוחי אדמה, פרוסים
  • גזר, חתוך למקלות
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • 2-3 פלפלים חריפים יבשים (לא חובה)
אופן ההכנה
  • 1

    1. מטגנים את השום דקה-שתיים. מוסיפים את שני סוגי הפלפלים והעגבניות ומטגנים 2-3 דקות..


  • 2

    2. מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים..


  • 3

    3. מוסיפים את תפוח האדמה, הגזר והכוסברה, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים..


  • 4

    4. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות (אנחנו רוצים שתפוחי האדמה יתרככו קצת לפני שמוסיפים את הדג, שזמן הבישול שלו קצר)..


  • 5

    5. מוסיפים את הסלמון ו"משקים" אותו ברוטב בעזרת כף, עד שהוא מכוסה לגמרי..


  • 6

    6. מכסים את הסיר ומבשלים את הדג 5-6 דקות על השעון. מוסיפים את הפלפלים היבשים ומכבים את האש. מניחים בצד (הדג ימשיך להתבשל בחום של הסיר)..


1

1. מטגנים את השום דקה-שתיים. מוסיפים את שני סוגי הפלפלים והעגבניות ומטגנים 2-3 דקות..


2

2. מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים..


3

3. מוסיפים את תפוח האדמה, הגזר והכוסברה, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים..


4

4. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות (אנחנו רוצים שתפוחי האדמה יתרככו קצת לפני שמוסיפים את הדג, שזמן הבישול שלו קצר)..


5

5. מוסיפים את הסלמון ו"משקים" אותו ברוטב בעזרת כף, עד שהוא מכוסה לגמרי..


6

6. מכסים את הסיר ומבשלים את הדג 5-6 דקות על השעון. מוסיפים את הפלפלים היבשים ומכבים את האש. מניחים בצד (הדג ימשיך להתבשל בחום של הסיר)..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים