אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מאפים

41,850
צפיות

לחמניות פשוטות וטעימות ללא ביצים

המתכון של
לחמניות פשוטות וטעימות ללא ביצים

קשות מבחוץ רכות בפנים

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק''ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף מלח גס
  • 2 כפות שבבי בצל למי שאוהבת לא חייב
  • 3 כוסות מים בערך שהבצק לא יהיה רך להוסיף בהדרגה אולי פחות מ3 כוסות תלוי גם בסוג הקמח
  • הכל בכוס חד פעמי שתיה חמה
  • להברשה של הלחמניות
  • צלוחית עם מים מעט מלח ומעט סוכר דמררה או רגיל
אופן ההכנה
  • 1

    לשים בקערה שמרים סוכר וכטס מים פושרים להמתין רבע שעה .


  • 2

    להוסיף את שאר המצרכים וללטש לקבלת בצק נעים לא רך מדי (אני חשה עם הידיים) ומרגישה כמה מים להוסיף .


  • 3

    אם במיקסר אז להוסיף קצת פחות מים .


  • 4

    לתת לבצק לתפוח בערך שעה .


  • 5

    ללוש שוב התפחה של חצי שעה .


  • 6

    לחלק לכדורים אפשר 16 או כמה שרוצים תלוי בגודל שאתן רוצות .


  • 7

    לעשות צורה לקמח את הלחמניות ולחרטץ עם סכין חדה באמצע הלחמניות .


  • 8

    לתת לתפוח חצי שעה לחמם תנור 200 מעלות לשים בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים .


  • 9

    להבריש את הלחמניות עם מים ולאפות עד לקבלת צבע חום יפה ולחזור על ההברשה כך הלחמניות מתקבלת קשה בחוץ וברכה בפנים .


  • 10

    בהצלחה לכולם .


1

לשים בקערה שמרים סוכר וכטס מים פושרים להמתין רבע שעה .


2

להוסיף את שאר המצרכים וללטש לקבלת בצק נעים לא רך מדי (אני חשה עם הידיים) ומרגישה כמה מים להוסיף .


3

אם במיקסר אז להוסיף קצת פחות מים .


4

לתת לבצק לתפוח בערך שעה .


5

ללוש שוב התפחה של חצי שעה .


6

לחלק לכדורים אפשר 16 או כמה שרוצים תלוי בגודל שאתן רוצות .


7

לעשות צורה לקמח את הלחמניות ולחרטץ עם סכין חדה באמצע הלחמניות .


8

לתת לתפוח חצי שעה לחמם תנור 200 מעלות לשים בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים .


9

להבריש את הלחמניות עם מים ולאפות עד לקבלת צבע חום יפה ולחזור על ההברשה כך הלחמניות מתקבלת קשה בחוץ וברכה בפנים .


10

בהצלחה לכולם .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים