לןגן

לחמניות פשוטות וטעימות ללא ביצים

מאת: שרה יוסף, פורסם: 25/12/2018 | 08:54
לחמניות פשוטות וטעימות ללא ביצים

תקציר המתכון: קשות מבחוץ רכות בפנים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה שמרים סוכר וכטס מים פושרים להמתין רבע שעה

  2. להוסיף את שאר המצרכים וללטש לקבלת בצק נעים לא רך מדי (אני חשה עם הידיים) ומרגישה כמה מים להוסיף

  3. אם במיקסר אז להוסיף קצת פחות מים

  4. לתת לבצק לתפוח בערך שעה

  5. ללוש שוב התפחה של חצי שעה

  6. לחלק לכדורים אפשר 16 או כמה שרוצים תלוי בגודל שאתן רוצות

  7. לעשות צורה לקמח את הלחמניות ולחרטץ עם סכין חדה באמצע הלחמניות

  8. לתת לתפוח חצי שעה לחמם תנור 200 מעלות לשים בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים

  9. להבריש את הלחמניות עם מים ולאפות עד לקבלת צבע חום יפה ולחזור על ההברשה כך הלחמניות מתקבלת קשה בחוץ וברכה בפנים

  10. בהצלחה לכולם