8 יחידות תפוחי עץ (רצוי תפוח עץ מסוג סמית) או כל תפוח שיש דרך אגב התפוחים של הארץ לדעתי הם הכי טעימים שיש
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
3 כפות קמח רגיל
1/4 כפית זנגוויל
1/4 כפית ציפורן טחון
1 יחידה ביצה טרופה
1 יחידה כילים שתצטרכו: תבנית עגולה 27סמ קוטר עם תחתית נפרדת או קפיצית רצוי קילתית נמוכה
לתחתית:
1 1/2 כוסות קמח
3 כפות סוכר
1/2 כוס חמאה בלי מלח
1/4 כוס קמח שקדים או טחונים דק
1 קורט מלח
2 כפות מים קרים
אופן ההכנה
1
לערבב את כל המצרכים של הבצק לבצק רך וחלק לעטוף בניילון נצמד ולקרר 30 דק.
2
למלית:
לקלף את תפוחי העץ ולגרד במגרדת גסה
בקערה גדולה להוסיף את כל התבלינים הקמח ותפוחי העץ המגורדים לערבב בעדינות
הערה: אם יש יותר מידי נוזלים מהתפוחים ניתן להוסיף עוד כף של קמח.
3
לחלק את הבצק ל2 לרדד את הבצקים חלק אחד של הבצק המרודד לכסות את התבנית והדפנות 2 ממ עובי.
4
לשפוך בפנים את המלית באופן שווה.
5
החלק השני לחתוך לרצועות ארוכות 1 סמ.
6
להתחיל מצד אחד של התבנית ולהניח את הרצועות במרחק של 1 סמ לעצב שתי וערב או כל עיצוב שבא לכם.
7
למרוח את הביצה הטרופה מעל הרצועות לפזר מעט סוכר מעל.
8
180 לאפות בתנור שחומם מראש שעה.
9
לקרר כ15 דק לפני שמשחררים את העוגה מן התבנית.
10
בתאבון ובהצלחה.
1
לערבב את כל המצרכים של הבצק לבצק רך וחלק לעטוף בניילון נצמד ולקרר 30 דק.
2
למלית:
לקלף את תפוחי העץ ולגרד במגרדת גסה
בקערה גדולה להוסיף את כל התבלינים הקמח ותפוחי העץ המגורדים לערבב בעדינות
הערה: אם יש יותר מידי נוזלים מהתפוחים ניתן להוסיף עוד כף של קמח.
3
לחלק את הבצק ל2 לרדד את הבצקים חלק אחד של הבצק המרודד לכסות את התבנית והדפנות 2 ממ עובי.
4
לשפוך בפנים את המלית באופן שווה.
5
החלק השני לחתוך לרצועות ארוכות 1 סמ.
6
להתחיל מצד אחד של התבנית ולהניח את הרצועות במרחק של 1 סמ לעצב שתי וערב או כל עיצוב שבא לכם.
7
למרוח את הביצה הטרופה מעל הרצועות לפזר מעט סוכר מעל.