8-10 תפוחים (לא משנה איזה סוג)מגורר בפומפיה על העבה
100 ג"ר צימוקים בהירים
100 ג"ר צימוקים כהים
1 כוס סוכר
1 כף ברנדי
1 כף גדושה קינמון
מעט ציפורן
גרידת לימון וכף מיץ לימון
50 ג"ר חמאה
תערובת העוגה
4 ביצים גדולות או 5 קטנות
1 וחצי כוסות סוכר
2 שמנת חמוצה
200 ג"ר חמאה רכה מאוד
גרידת לימון פלוס 3 כפות מיץ לימון
3 שקיות סוכר וניל או נוזל כף
3 כוסות קמח אוסם תופח
לתבנית
חמאה רכה מאוד
סוכר חום בהיר או כהה.
אופן ההכנה
1
הכנת מילוי התפוחים.
2
להכניס את כל החומרים לסיר ולבשל על להבה בינונית בערך 20 דקות עד שלא ישאר נוזלים. לערבב כל כמה דקות .זהירות לא ליבש שישאר לח עם מעט מאוד נוזלים.
3
לקרר היטב..
4
הכנת תערובת העוגה.
5
כוס מדידה חד פעמי חם.
6
להקציף את הביצים בשלמותם להוסיף את הסוכר להקציף עד לקבלת קצף יפה ואורירי. להוסיף את החמאה ולערבב,להוסיף את השמנת ולערבב במהירות איטית להוסיף את הלימון וסוכר וניל לערבב מעט.
7
לכבות את המיקסר ולהוסיף את הקמח בתנועות עטיפה עד שכל הקמח יבלע. חשוב לא לערבב יותר מידי...
8
תבנית.
9
למרוח היטב בחמאה ועל החמאה לפזר סוכרלהשתדל שיהיה על כל התבנית..
10
לשפוך מעט מתערובת העוגה, ומעל את התפוחים, ושוב תערובת. לאפות בחום של 180 מעלות בתנור רגיל לא טורבו.
11
כאשר העוגה התקררה לפזר אבקת סוכר..
1
הכנת מילוי התפוחים.
2
להכניס את כל החומרים לסיר ולבשל על להבה בינונית בערך 20 דקות עד שלא ישאר נוזלים. לערבב כל כמה דקות .זהירות לא ליבש שישאר לח עם מעט מאוד נוזלים.
3
לקרר היטב..
4
הכנת תערובת העוגה.
5
כוס מדידה חד פעמי חם.
6
להקציף את הביצים בשלמותם להוסיף את הסוכר להקציף עד לקבלת קצף יפה ואורירי. להוסיף את החמאה ולערבב,להוסיף את השמנת ולערבב במהירות איטית להוסיף את הלימון וסוכר וניל לערבב מעט.
7
לכבות את המיקסר ולהוסיף את הקמח בתנועות עטיפה עד שכל הקמח יבלע. חשוב לא לערבב יותר מידי...
8
תבנית.
9
למרוח היטב בחמאה ועל החמאה לפזר סוכרלהשתדל שיהיה על כל התבנית..
10
לשפוך מעט מתערובת העוגה, ומעל את התפוחים, ושוב תערובת. לאפות בחום של 180 מעלות בתנור רגיל לא טורבו.