אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

240
צפיות

עוגת גבינה לימונית

המתכון של
עוגת גבינה לימונית

בקלי קלות עוגה של קונדיטוריות

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • השתמשתי בכוס חד''פ לשתייה חמה
  • לקרם לימון-
  • 3 חלמונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • רבע כוס מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 2 כפות קורנפלור
  • 60 גר' חמאה
  • לתחתית העוגה-
  • 250 גר' ביסקוויטים פתי בר
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • לעיסת העוגה-
  • 6 ביצים גודל L מופרדות בטמפרטורת החדר
  • 2 גביעי גבינת שמנת 30% (400 גר')
  • מיכל שמנת חמוצה 27% (200 מ''ל)
  • 2 מיכלי גבינה לבנה 9% (500 גר')
  • 3/4 כוס קורנפלור (100 גר')
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • מיץ מלימון אחד
  • טיפה מלח
  • למרנג קישוט למעלה-
  • 3 חלבונים L
  • 3/4 כוס סוכר
  • קורט מלח
אופן ההכנה
  • 1

    קרם לימון.


  • 2

    בסיר מניחים את מרכיבי הקרם חוץ מהחמאה ומביאים לרתיחה אחת..


  • 3

    מנמיכים את האש ומערבבים כ- 3 דקות עד הסמכת התערובת..


  • 4

    מורידים מהאש ומוסיפים לסיר חמאה, מערבבים היטב עד שנמסה לחלוטין..


  • 5

    לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר (אפשר גם עד למחרת)..


  • 6

    לתחתית.


  • 7

    לטחון את הביסקוויטים דק, להוסיף את החמאה המומסת, לערבב היטב..


  • 8

    לרפד את דפנות התבנית עם נייר אפייה. להניח את הביסקוויטים ולהדק על תחתית תבנית 24 או 26 עגולה, לשמן מעט את התחתית עם חמאה..


  • 9

    להכניס למקרר בינתיים עד הכנת המילוי..


  • 10

    להכנת המילוי-.


  • 11

    לחמם תנור 160 מעלות רגיל (לא טורבו) .


  • 12

    בקערה עמוקה לערבב ידנית עם מטרפה חלמונים, סוכר, גבינות, שמנת חמוצה, גרידת ומיץ לימון, וניל לתערובת אחידה..


  • 13

    להוסיף את הקורנפלור ולערבב שוב עד שנטמע בעיסה..


  • 14

    במיקסר עם בלון הקצפה לטרוף חלבונים, סוכר ומלח עד קבלת קצפת יציבה..


  • 15

    לאחד את שתי התערובות מהקערה ומהמיקסר עם לקקן או כף בתנועות קיפול..


  • 16

    למזוג את התערובת על תחתית הביסקוויטים הקרה ולאפות 50 דקות..


  • 17

    לכבות את התנור ולהשאיר פתח צר בדלת למשך 20 דקות..


  • 18

    להוציא את העוגה ולהכניס למקרר לשעתיים..


  • 19

    לצפות את העוגה עם קרם הלימון (ניתן לחמם אותו מעט כדי שיימזג בקלות).


  • 20

    מרנג לקישוט- (לא חייבים, אפשר רק עם קישוט קרם הלימון).


  • 21

    להרתיח מים בסיר ולהניח מעליו קערה או סיר נוסף (זה נקרא בן מארי) ולהמיס בתוכו חלבונים, סוכר ומלח ולערבב עד המסת הסוכר (בערך דקה). .


  • 22

    להעביר את התערובת למיקסר עם וו הקצפה ולהקציף 8 דקות עד קבלת קצפת יציבה..


  • 23

    להכניס לשקית זילוף ולקשט את העוגה. לצרוב עם ברנר..


  • 24

    להכניס למקרר..


1

קרם לימון.


2

בסיר מניחים את מרכיבי הקרם חוץ מהחמאה ומביאים לרתיחה אחת..


3

מנמיכים את האש ומערבבים כ- 3 דקות עד הסמכת התערובת..


4

מורידים מהאש ומוסיפים לסיר חמאה, מערבבים היטב עד שנמסה לחלוטין..


5

לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר (אפשר גם עד למחרת)..


6

לתחתית.


7

לטחון את הביסקוויטים דק, להוסיף את החמאה המומסת, לערבב היטב..


8

לרפד את דפנות התבנית עם נייר אפייה. להניח את הביסקוויטים ולהדק על תחתית תבנית 24 או 26 עגולה, לשמן מעט את התחתית עם חמאה..


9

להכניס למקרר בינתיים עד הכנת המילוי..


10

להכנת המילוי-.


11

לחמם תנור 160 מעלות רגיל (לא טורבו) .


12

בקערה עמוקה לערבב ידנית עם מטרפה חלמונים, סוכר, גבינות, שמנת חמוצה, גרידת ומיץ לימון, וניל לתערובת אחידה..


13

להוסיף את הקורנפלור ולערבב שוב עד שנטמע בעיסה..


14

במיקסר עם בלון הקצפה לטרוף חלבונים, סוכר ומלח עד קבלת קצפת יציבה..


15

לאחד את שתי התערובות מהקערה ומהמיקסר עם לקקן או כף בתנועות קיפול..


16

למזוג את התערובת על תחתית הביסקוויטים הקרה ולאפות 50 דקות..


17

לכבות את התנור ולהשאיר פתח צר בדלת למשך 20 דקות..


18

להוציא את העוגה ולהכניס למקרר לשעתיים..


19

לצפות את העוגה עם קרם הלימון (ניתן לחמם אותו מעט כדי שיימזג בקלות).


20

מרנג לקישוט- (לא חייבים, אפשר רק עם קישוט קרם הלימון).


21

להרתיח מים בסיר ולהניח מעליו קערה או סיר נוסף (זה נקרא בן מארי) ולהמיס בתוכו חלבונים, סוכר ומלח ולערבב עד המסת הסוכר (בערך דקה). .


22

להעביר את התערובת למיקסר עם וו הקצפה ולהקציף 8 דקות עד קבלת קצפת יציבה..


23

להכניס לשקית זילוף ולקשט את העוגה. לצרוב עם ברנר..


24

להכניס למקרר..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים