אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

447
צפיות

עוגת תותים וביסקויטים

המתכון של
עוגת תותים וביסקויטים

עוגה לא אפויה.. (מאחר ובמספר רשתות שיווק לא מצאתי גלי תות שדה) ציפיתי אותה בריבת תות שדה. הטעם יצא נפלא

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1/2 ק"ג תות שדה
  • 3 קופסאות שמנת להקצפה 38%
  • 1 שקית אבקת סוכר (100 גר')
  • 1 קופסה פודינג וניל
  • 1 גבינת מסקרפונה
  • 1 גבינה לבנה 9%
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • שרוול ועוד קצת ביסקויטים פתי בר
  • צלוחית עם חלב כדי לטבול את הביסקויטים
  • ריבת תות שדה לציפוי העוגה
אופן ההכנה
  • 1

    תבנית 20X30.


  • 2

    בקערת מיקסר שמים את השמנת להקצפה, פודינג וניל ואבקת סוכר. מקציפים מספר דקות ואח"כ מוסיפים את הגבינות ותמצית הוניל. משיכים להקציף עד להתייצבות.


  • 3

    טובלים ביסקויט בחלב בזריזות ומסדרים שכבה יפה בתבנית.


  • 4

    מורחים 1/3 מהקרם ועליו שכבת ביסקויטים נוספת ושוב שכבת קרם.


  • 5

    ושוב שכבת ביסקויטים ושוב קרם. סה"כ 3 שכבות ביסקויטים .


  • 6

    שכבה עליונה קרם - לפני שמצפים את העוגה עם התותים מכניסים את התבנית למקרר מספר שעות, כדי שהעוגה תתיצב. להוציא את העוגה מהמקרר ולשים עליה פרוסות תותים שמיבשים עם מגבת נייר.


  • 7

    שמים את הריבה בקערה ומוסיפים מספר טיפות מים. מכניסים למיקרוגל למספר דקות כדי שהריבה תהיה מעט נוזלית.


  • 8

    מורחים את הריבה על התותים ויוצקים ריבה על הקרם בין התותים.


  • 9

    במידה ושמים גלי תות שדה או פטל במקום הריבה.


  • 10

    בקערה מערבבים בעזרת מטרפה אבקת ג׳לי תות או פטל ומים רותחים (עפ"י הוראות יצרן) עד המסה מוחלטת.


  • 11

    בעזרת מצקת יוצקים את הגלי הנוזלי על העוגה ומכניסים למקרר לפחות לשעה.


1

תבנית 20X30.


2

בקערת מיקסר שמים את השמנת להקצפה, פודינג וניל ואבקת סוכר. מקציפים מספר דקות ואח"כ מוסיפים את הגבינות ותמצית הוניל. משיכים להקציף עד להתייצבות.


3

טובלים ביסקויט בחלב בזריזות ומסדרים שכבה יפה בתבנית.


4

מורחים 1/3 מהקרם ועליו שכבת ביסקויטים נוספת ושוב שכבת קרם.


5

ושוב שכבת ביסקויטים ושוב קרם. סה"כ 3 שכבות ביסקויטים .


6

שכבה עליונה קרם - לפני שמצפים את העוגה עם התותים מכניסים את התבנית למקרר מספר שעות, כדי שהעוגה תתיצב. להוציא את העוגה מהמקרר ולשים עליה פרוסות תותים שמיבשים עם מגבת נייר.


7

שמים את הריבה בקערה ומוסיפים מספר טיפות מים. מכניסים למיקרוגל למספר דקות כדי שהריבה תהיה מעט נוזלית.


8

מורחים את הריבה על התותים ויוצקים ריבה על הקרם בין התותים.


9

במידה ושמים גלי תות שדה או פטל במקום הריבה.


10

בקערה מערבבים בעזרת מטרפה אבקת ג׳לי תות או פטל ומים רותחים (עפ"י הוראות יצרן) עד המסה מוחלטת.


11

בעזרת מצקת יוצקים את הגלי הנוזלי על העוגה ומכניסים למקרר לפחות לשעה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים