אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

2,553
צפיות

חיתוכיות שוקולד ופירורים

המתכון של
חיתוכיות שוקולד ופירורים

קרדיט למתכון של מלי מאירוב

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לבצק (תחתית ופירורים)
  • 2 ורבע כוסות קמח + 1 כפית אבקת אפייה
  • חצי כוס אבקת סוכר
  • 200 גר' חמאה (להוציא מהמקרר 1/2 שעה לפני ההכנה) חתוכה לחתיכות
  • 2 חלמונים (צהובים)
  • מילוי השוקולד
  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת להקצפה 38%
  • 2 ביצים שלמות
  • תוספת לפירורי הבצק - 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
  • 1

    (תבנית אפיה מלבנית בגודל 20X30).


  • 2

    לקערת המיקסר עם וו גיטרה מכניסים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר וחמאה. מעבדים לתערובת פירורית.


  • 3

    מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד את הבצק עד לאיחוד.


  • 4

    לוקחים 1/4 מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא.


  • 5

    לשטח את 3/4 הבצק בתבנית משומנת ואופים כ-15 דקות, ב-175 מעלות. לבדוק שהבצק 1/2 אפוי.


  • 6

    מוציאים את התבנית מהתנור, משאירים את התנור דולק.


  • 7

    מכינים את מילוי השוקולד: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והשמנת להקצפה, כ-60 שניות .


  • 8

    בקערית, מערבבים את הביצים. מוסיפים מעט מתערובת השוקולד, כדי לאחד טמפרטורה.


  • 9

    שופכים לאט לאט את תערובת הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים במהירות עד לאיחוד .


  • 10

    משטחים את תערובת השוקולד על הבצק האפוי .


  • 11

    בקערה נפרדת מפוררים את 1/4 הבצק מהמקפיא, עם 2 כפות קמח ושוקולד ציפס.


  • 12

    מפוררים את התערובת על גבי השוקולד.


  • 13

    מכניסים את התבנית לתנור, לאפיה של כ-1/2 שעה. לבדוק שהפירורים אפויים היטב וגם התחתית .


  • 14

    לקרר את העוגה, מעל לפזר אבקת סוכר. להכניס את התבנית למקרר. לפני ההגשה לחתוך לריבועים.


  • 15

    במקום שוקולד ניתן למרוח על הבצק 1 וחצי כוסות ריבה ולהוסיף לפירורים אגוזים קצוצים.


1

(תבנית אפיה מלבנית בגודל 20X30).


2

לקערת המיקסר עם וו גיטרה מכניסים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר וחמאה. מעבדים לתערובת פירורית.


3

מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד את הבצק עד לאיחוד.


4

לוקחים 1/4 מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא.


5

לשטח את 3/4 הבצק בתבנית משומנת ואופים כ-15 דקות, ב-175 מעלות. לבדוק שהבצק 1/2 אפוי.


6

מוציאים את התבנית מהתנור, משאירים את התנור דולק.


7

מכינים את מילוי השוקולד: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והשמנת להקצפה, כ-60 שניות .


8

בקערית, מערבבים את הביצים. מוסיפים מעט מתערובת השוקולד, כדי לאחד טמפרטורה.


9

שופכים לאט לאט את תערובת הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים במהירות עד לאיחוד .


10

משטחים את תערובת השוקולד על הבצק האפוי .


11

בקערה נפרדת מפוררים את 1/4 הבצק מהמקפיא, עם 2 כפות קמח ושוקולד ציפס.


12

מפוררים את התערובת על גבי השוקולד.


13

מכניסים את התבנית לתנור, לאפיה של כ-1/2 שעה. לבדוק שהפירורים אפויים היטב וגם התחתית .


14

לקרר את העוגה, מעל לפזר אבקת סוכר. להכניס את התבנית למקרר. לפני ההגשה לחתוך לריבועים.


15

במקום שוקולד ניתן למרוח על הבצק 1 וחצי כוסות ריבה ולהוסיף לפירורים אגוזים קצוצים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים