ספר מתכוני עוגות יום הולדת
- קטגוריהעוגות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
בקערה נפרדת(קערת היבשים) לערבב
-
-
-
-
-
-
להוריד למהירות הכי נמוכה במיקסר
-
ולהוסיף: 3/4 כוס שמן , 1 כפית תמצית וניל, קצת יותר מ 1/2 כוס דבש, 1 גביע יוגורט ביו 3%
-
1/2 כוס מים רותחים מעורבבים עם 2 כפיות נס קפה . לאחר מכן להוסיף את קערת היבשים (הקמח וכו)
-
לערבב רק עד להטמעת כל החומרים וקבלת בלילה אחידה.
-
לחלק את הבלילה ל- 2 תבניות 24 משומנות. ולאפות 180 מעלות בערך
-
-
לטורט עוגת דבש
-
-
1/2 כוס סוכר לבן (כוס חד"פ חם)
-
1/2 כוס סוכר חום(כוס חד"פ חם)
-
להקציף יחד במהירות הכי גבוהה כ7-8 דקות !
אופן ההכנה
-
1
לקרמל קפה שקדים: .
-
2
80-100 גר' שקדים מולבנים פרוסים ( לקלות קלות במחבת ללא שמן ולהניח בצד.).
-
3
הכנת הקרמל: במחבת או סיר קטן לשים 1 כוס סוכר לבן.ולא לערבב! לתת לו להינמס.. בסיר או קלחת נפרדת להרתיח 1 שמנת מתוקה ( 250 מל), כפית תמצית וניל, כפית נס קפה ולערבב עד רתיחה . .
-
4
שהסוכר מקבל צבע ענברי להוסיף את השמנת המתוקה לאט ובזהירות תוך כדי ערבוב.ובסוף להוסיך את השקדים שקלינו. .
-
5
הרכבת העוגה: .
-
6
כאשר העוגות יוצאות מהתנור לצנן מעט ולמרוח על התחתית של העוגה הראשונה שכבת קרמל שקדים ..
-
7
לזלף קצפת לגובה עם צנטר .
-
8
ומעל להניח את חצי הטורט השני. למרוח שוב מעל קרמל ולעטר בקצפת מסביב.. .
-
9
להכנת הקצפת: .
-
10
2 שמנת מתוקה .
-
11
4 כפות פודינג וניל.
-
12
2 כפות סוכר.
-
13
1 כף אבקת סוכר.
-
14
1/2 כוס חלב. .
-
15
3 כפות גבינת מסקרפונה( לא חובה).
-
16
אך היא מייצבת את הקצפת מאוד.
-
17
להקציף עד לקצפת יציבה . .
-
18
מצורף סרטון הכנה בקיר שלי sivan ohayon abergil.
1
לקרמל קפה שקדים: .
2
80-100 גר' שקדים מולבנים פרוסים ( לקלות קלות במחבת ללא שמן ולהניח בצד.).
3
הכנת הקרמל: במחבת או סיר קטן לשים 1 כוס סוכר לבן.ולא לערבב! לתת לו להינמס.. בסיר או קלחת נפרדת להרתיח 1 שמנת מתוקה ( 250 מל), כפית תמצית וניל, כפית נס קפה ולערבב עד רתיחה . .
4
שהסוכר מקבל צבע ענברי להוסיף את השמנת המתוקה לאט ובזהירות תוך כדי ערבוב.ובסוף להוסיך את השקדים שקלינו. .
5
הרכבת העוגה: .
6
כאשר העוגות יוצאות מהתנור לצנן מעט ולמרוח על התחתית של העוגה הראשונה שכבת קרמל שקדים ..
7
לזלף קצפת לגובה עם צנטר .
8
ומעל להניח את חצי הטורט השני. למרוח שוב מעל קרמל ולעטר בקצפת מסביב.. .
9
להכנת הקצפת: .
10
2 שמנת מתוקה .
11
4 כפות פודינג וניל.
12
2 כפות סוכר.
13
1 כף אבקת סוכר.
14
1/2 כוס חלב. .
15
3 כפות גבינת מסקרפונה( לא חובה).
16
אך היא מייצבת את הקצפת מאוד.
17
להקציף עד לקצפת יציבה . .
18
מצורף סרטון הכנה בקיר שלי sivan ohayon abergil.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים