אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

986
צפיות

עוגת קפה בחושה וחגיגית

המתכון של
עוגת קפה בחושה וחגיגית

עוגה טעימה מאוד בזכות המתכון של אורי שניידר

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • עוגה
  • 2 ביצים
  • 90 מל' סוכר (1/4 כוס מידה + 1/8 כוס מידה)
  • 90 מל' שמן (1/4 כוס מידה + 1/8 כוס מידה)
  • 125 גר' שמנת חמוצה של פעם (3/4 מיכל)
  • 90 מל' אבקת שוקולית (1/4 כוס מידה + 1/8 כוס מידה)
  • 3 כפות נס קפה
  • 3/4 כוס מידה קמח תופח
  • ציפוי העוגה
  • 200 גר' שוקולד חלב, 2 כפות שמן, חופן אגוזי לוז מסוכרים (ניתן לקנות בחנויות מתמחות אפייה)
  • קרם קפה
  • 1/2 מיכל שמנת להקצפה 38%, כף אינסטנט פודינג וניל, 1/2 כפית נס קפה
אופן ההכנה
  • 1

    לטרוף במטרפה ביצה עם סוכר עד להמסת הסוכר (לא להקציף) .


  • 2

    להוסיף תוך כדי ערבוב במטרפה את השמן, שמנת, שוקולית, נס קפה ובסוף קמח. לערבב עד לאיחוד.


  • 3

    לשפוך את התערובת לתבנית אינגליש קייק חד פעמית.


  • 4

    לאפות כ- 40 דקות בחום 160 מעלות. לבדוק שהחלק העליון של העוגה קפיצי למגע ולא נוזלי, אם כן העוגה מוכנה.


  • 5

    לשחרר העוגה מהתבנית ע"ג קרש מכוסה בנייר אפייה ולהפוך אותה על צידה השני. אחרי שהעוגה התקררה בחום החדר יש לחצות אותה ל-2 .


  • 6

    למרוח על חצייה של העוגה את קרם הקפה שהקצפנו לקרם יציב. נכסה את העוגה עם החצי השני ונסיר את שאריות הקרם מצידי העוגה.


  • 7

    נכין את ציפוי העוגה - להמיס במיקרוגל את השוקולד עם השמן ובסוף להוסיף את אגוזי הלוז.


  • 8

    להניח את העוגה על משטח מוגבה ומתחתיו נייר אפייה. לשפוך את הציפוי על החלק העליון של העוגה ונצפה את דפנות העוגה במהירות בטרם הציפוי יתקשה.


  • 9

    ניתן לקשט את העוגה עם שארית קרם הקפה - לזלף באמצעות שקית זילוף וצנטר. או פיזור אגוזי לוז.


  • 10

    (יש סרטון ביוטיוב בשם : עוגת קפה בחושה חגיגית בציפוי קראנצ'י).


1

לטרוף במטרפה ביצה עם סוכר עד להמסת הסוכר (לא להקציף) .


2

להוסיף תוך כדי ערבוב במטרפה את השמן, שמנת, שוקולית, נס קפה ובסוף קמח. לערבב עד לאיחוד.


3

לשפוך את התערובת לתבנית אינגליש קייק חד פעמית.


4

לאפות כ- 40 דקות בחום 160 מעלות. לבדוק שהחלק העליון של העוגה קפיצי למגע ולא נוזלי, אם כן העוגה מוכנה.


5

לשחרר העוגה מהתבנית ע"ג קרש מכוסה בנייר אפייה ולהפוך אותה על צידה השני. אחרי שהעוגה התקררה בחום החדר יש לחצות אותה ל-2 .


6

למרוח על חצייה של העוגה את קרם הקפה שהקצפנו לקרם יציב. נכסה את העוגה עם החצי השני ונסיר את שאריות הקרם מצידי העוגה.


7

נכין את ציפוי העוגה - להמיס במיקרוגל את השוקולד עם השמן ובסוף להוסיף את אגוזי הלוז.


8

להניח את העוגה על משטח מוגבה ומתחתיו נייר אפייה. לשפוך את הציפוי על החלק העליון של העוגה ונצפה את דפנות העוגה במהירות בטרם הציפוי יתקשה.


9

ניתן לקשט את העוגה עם שארית קרם הקפה - לזלף באמצעות שקית זילוף וצנטר. או פיזור אגוזי לוז.


10

(יש סרטון ביוטיוב בשם : עוגת קפה בחושה חגיגית בציפוי קראנצ'י).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים